Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar malto gaļu pildīti kabaču 'gredzeni' un rīsu nūdelēm

2018. gada 20. jūnijs
Foto: Māris Balodis
Pagatavošana
80 min
1. 1.Kabačus sagriež 5 – 7 cm biezās ripās, izgrebj sēklas, veidojot gredzena formu. Liek vārošā sālsūdenī un vāra 5 minūtes.

2.Maltai gaļai pievieno smalki sagrieztus sīpolus, vārītus rīsus, olu, sāli un samīca.

3.Sagatavoto masu pilda kabaču gredzenos un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes 200*C.

4.Pagatavo mērci no rīvēta siera, sasmalcinātiem blanšētiem tomātiem, ķiplokiem un majonēzes. Kabačus izņem no cepeškrāsns, pārlej mērci un turpina cept vēl 20 minūtes.
2. Pasniedz ar rīsu nūdelēm. Nūdeles pārlej ar verdošu dārzeņu buljonu. Ļauj uzbriest 5-8 min.
3. Uz sķīvja liek rīsu nūdeles. Virsū karto kabaču "gredzenus". Rotā ar zaļumiem.
Uz augšu