Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļu sacepums ar sēnem

Kartupeļu sacepums ar sēnem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltainu kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 2-3 daiviņa/s ķiploka
  • 200 g gaileņu vai citu sēņu
  • 1/2 kārba krēmsiera ar sēnēm
  • 1 ēd. k. svaiga timiāna
  • 1 glāze/s piena
  • 30 g sviesta
  • 100 g Parmas siera
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Kartupeļus nomizo, pavāra 10 minūtes verdošā ūdenī un tad sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Sīpolu, ķiploka daiviņas un sēnes smalki sakapā un uz pannas sviestā nedaudz apcep.
  3. Krēmsieru sakuļ kopā ar pienu, timiānu un ķiplokiem.
  4. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  5. Cepamo veidni ieziež ar sviestu, izklāj tajā pusi kartupeļu šķēlīšu, pārkaisa ar sīpoliem un sēnēm un pāri klāj otru pusi kartupeļu.
  6. Kartupeļus pārlej ar krēmsiera un piena mērci, veidni pārsedz ar foliju un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.
  7. Tad izņem no cepeškrāsns, bagātīgi pārkaisa ar sieru, un cep vēl 10 minūtes, kamēr siers izkusis un tā maliņas kļuvušas kraukšķīgas.

    Labu apetīti!
    Tad izņem no cepeškrāsns, bagātīgi pārkaisa ar sieru, un cep...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas