Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar sēnem

2018. gada 20. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus nomizo, pavāra 10 minūtes verdošā ūdenī un tad sagriež plānās šķēlītēs.
2. Sīpolu, ķiploka daiviņas un sēnes smalki sakapā un uz pannas sviestā nedaudz apcep.
3. Krēmsieru sakuļ kopā ar pienu, timiānu un ķiplokiem.
4. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
5. Cepamo veidni ieziež ar sviestu, izklāj tajā pusi kartupeļu šķēlīšu, pārkaisa ar sīpoliem un sēnēm un pāri klāj otru pusi kartupeļu.
6. Kartupeļus pārlej ar krēmsiera un piena mērci, veidni pārsedz ar foliju un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.
7. Tad izņem no cepeškrāsns, bagātīgi pārkaisa ar sieru, un cep vēl 10 minūtes, kamēr siers izkusis un tā maliņas kļuvušas kraukšķīgas.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu