Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vieglais rabarberu rausis

Vieglais rabarberu rausis

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 300-350 g rabarberu
  • 200 g liesa krējuma
  • 1 glāze/s miltu
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1 ola
  • 50 g sviesta
  • 1/3 tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • Topingam (tas ko uzber rausim virsū):
  • 1 neliela sauja riekstu
  • 10 g sviesta
  • 3 ēd. k. brūnā cukura
  • 3 tējk. malta kanēļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Sviestu saberž ar cukuru un olu, pievieno krējumu.
  2. Atsevišķi sajauc izsijātus miltus, cepamo pulveri un sāli, pievieno sviesta masai.
  3. Pieliek klāt sagrieztus rabarberus. Samaisa.
  4. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un kārto tajā mīklu, izlīdzina ar karoti.
  5. Topingam: Sviestu izkausē, riekstus sasmalcina ne smalki. Riekstus, cukuru, kanēli un sviestu sajauc kopā.
  6. Izklāto mīklu pārkaisa ar topingu un cep 175 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes.
  7. Kad izcepies - ļaujiet rausim atdzist, citādi viņš ir ļoti maigs un mīksts un nav tik vienkārši izceļams.

    Lai labi garšo!
    Kad izcepies - ļaujiet rausim atdzist, citādi viņš ir ļoti m...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Klasiskā lazanja

Klasiskā lazanja

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas