Vieglais rabarberu rausis

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 300-350 g rabarberu
  • 200 g liesa krējuma
  • 1 glāze/s miltu
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1 ola
  • 50 g sviesta
  • 1/3 tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • Topingam (tas ko uzber rausim virsū):
  • 1 neliela sauja riekstu
  • 10 g sviesta
  • 3 ēd. k. brūnā cukura
  • 3 tējk. malta kanēļa

Pagatavošana

55 min.
  1. Sviestu saberž ar cukuru un olu, pievieno krējumu.
  2. Atsevišķi sajauc izsijātus miltus, cepamo pulveri un sāli, pievieno sviesta masai.
  3. Pieliek klāt sagrieztus rabarberus. Samaisa.
  4. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un kārto tajā mīklu, izlīdzina ar karoti.
  5. Topingam: Sviestu izkausē, riekstus sasmalcina ne smalki. Riekstus, cukuru, kanēli un sviestu sajauc kopā.
  6. Izklāto mīklu pārkaisa ar topingu un cep 175 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes.
  7. Kad izcepies - ļaujiet rausim atdzist, citādi viņš ir ļoti maigs un mīksts un nav tik vienkārši izceļams.

    Lai labi garšo!
    Kad izcepies - ļaujiet rausim atdzist, citādi viņš ir ļoti m...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi