Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Smilšu-biezpiena rausis.

Smilšu-biezpiena rausis.

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g margarīna
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1-2 glāze/s miltu
  • Svaigas ogas vai ievārījuma
  • 2 olas
  • 200-500 g biezpiena
  • 0.5 glāze/s cukura
  • 1 tējk. vanilīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Margarīnu ( nekausētu) kopā ar cukuru un miltiem saplucina, ieklāj veidnē.
  2. Liek cepties apmēram 20 minūtes - 200 grādu temperatūrā, kamēr virsma paliek zeltaina.
  3. Tikmer gatavojam pildījumu.
  4. Traukā saputo 2 olas, biezpienu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru.
  5. Izceptā rauša pamatni izņem no krāsns, nedaudz ļauj atdzist - pārlejam ar ogām vai pārsmērē ievārījumu un uzreiz pārlej ar sagatavoto biezpiena masu.
  6. Liek cepties uz apmēram 30 minūtēm, ko līdz rauša virsma paliek skaista brūnā nokrāsā un rauša maliņas brūnas.
  7. Rausis gatavs.
  8. Rausi var dekorēt ar rīvētu šokolādi, riekstiem , marmelādi utt
    Rausi var dekorēt ar rīvētu šokolādi, riekstiem , marmelādi...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas