Smilšu-biezpiena rausis.

2018. gada 19. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Margarīnu ( nekausētu) kopā ar cukuru un miltiem saplucina, ieklāj veidnē.
2. Liek cepties apmēram 20 minūtes - 200 grādu temperatūrā, kamēr virsma paliek zeltaina.
3. Tikmer gatavojam pildījumu.
4. Traukā saputo 2 olas, biezpienu un cukuru, kā arī vaniļas cukuru.
5. Izceptā rauša pamatni izņem no krāsns, nedaudz ļauj atdzist - pārlejam ar ogām vai pārsmērē ievārījumu un uzreiz pārlej ar sagatavoto biezpiena masu.
6. Liek cepties uz apmēram 30 minūtēm, ko līdz rauša virsma paliek skaista brūnā nokrāsā un rauša maliņas brūnas.
7. Rausis gatavs.
8. Rausi var dekorēt ar rīvētu šokolādi, riekstiem , marmelādi utt
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu