Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu kūka ar kanēli

2018. gada 4. jūnijs
Foto: Virtuve diviem
Gaidot smaržīgo zemeņu sezonu var paspēt uzcept kādu garšīgu saldskābu rabarberu kūku. Kad sāk just to brīnišķīgo kanēļa/rabarberu smaržu ,kas sāk virmot no cepeškrāsns,tad saproti, ka pat vienkāršas lietas var nest kūkas vārdu.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
70 min
1. Saputo mīkstu sviestu ar cukuru.
2. Pa vienai pievieno olas, pēc katras saputojot.
3. Atsevišķi savieno sausos produktus un visu iemaisa mīklā (es ātri sablenderēju). Iznāk diezgan pabieza mīkla.
4. Formā (22 cm diametrā) ieklāj cepampapīru un ielej tajā mīklu. Ar lāpstiņu nolīdzina, virsū izkārto rabarberu gabaliņus, tos iespiežot mīklā. Virsū uzkaisa vēlamo daudzumu kanēļa un cukura. Var uzkaisīt arī rupji sasmalcinātas mandeles.
Foto: Virtuve diviem
5. Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes.
Foto: Virtuve diviem
6. Atdzesē formā. Gatavu kūku var sasaldēt. Var izmantot ābolus vai dažādas ogas.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu