Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šmorētas ribiņas saldskābajā mērcē

2018. gada 31. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Ribiņas sadala gabalos, sakarsētā eļļā apcep.
2. Liek klāt sagrieztus sīpolus, seleriju, pētersīļus, arī tos apcep.
3. Pārlej 2 glāzes karsta ūdens, lēni vāra ribiņas, kamēr tās pusgatavas.
4. Tad liek klāt konservētos ananasu gabaliņus ar sīrupu, pievieno arī sojas mērci, sāli un piparus, lēni vāra gatavu.
5. Kartupeļu cieti sajauc ar pāris karotēm ananasu konservu sīrupu vai ūdens, iemaisa šmorējumā un uzvāra.
Var piespiest nedaudz citronu sulas.
Pasniedz ar rīsiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu