Sākums > Receptes > Uzkodas

Kūpināti brekši

2018. gada 29. maijs
Foto: Virtuve diviem
Vasarā bieži tiek kūpinātas zivis un vistiņas. Salāti klāt un ir visi paēduši.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
120 min
1. Pirms liek kūpināt zivi, labi izkurina kūpinātavu, lai kurtuve pilna ar sarkanām oglēm.
2. Noziež restes ar augu eļļu un liek virsū zivis.
3. Uz brekša caur ķiploku spiedīti uzspiež pāris zobiņus ķiploka, izsmērē vienmērīgi pa visu zivi un liek kūpināties.
4. Sakarā ar to, ka kūpinātavā ir ļoti liela temperatūra, pavēdinu to līdz 100 grādiem, tad taisa durvis ciet, vilkmes resti arī piever, lai nekāpj temperatūra. Šajā momentā zivīm apžūst liekais mitrums. Kurtuvē piemet kādas pāris, nelielas pagalītes, sausas kļavas malkas dūmiņam.
5. Process ir lēns. Turot temperatūru ap 80-90 grādiem zivs nokūpinās 1,5 stundas laikā. Ja vēlas, lai zivs būtu sulīgāka, tad pietiks kūpināt mazliet ilgāk par stundu. Tas atkarīgs no zivs lieluma. Parasti zivs gatavību nosaku pēc kūpinājuma krāsas.
Foto: Virtuve diviem
6. Kad atlikušas vairs kādas 15 minūtes līdz kūpināšanas beigām, izņem zivis no kūpinātavas un apkaisa ar sāli un liek fiksi atpakaļ kūpinātavā, lai sāls izkūst un ievelkas zivī. Tādā veidā panākot, ka zivs ir sulīga.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu