Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Teļa gaļas kotletes "Valenbergam"

Teļa gaļas kotletes "Valenbergam"

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g teļa gaļas (smalki samaltas vai sablendētas)
  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 g saldā krējuma
  • 100 g rīvmaizes
  • Sāls
  • Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Atdzesētu malto gaļu samaisa ar olas dzeltenumiem un garšvielām.
  2. Sablendē, vienlaikus lēnām pielejot saldo krējumu.
    Turpinot iemaisīt saldo krējumu, jāuzmanās, lai gaļas masa netiek samalta par daudz - tad tā sasilst un sadalās pikučos.
  3. Pusi gaļas masas ieliek šķīvī, kurā iebērta rīvmaize, apviļā un veido bumbas.
  4. Tā pat dara arī ar pārejo gaļu, rīvmaizes pārpalikumu uzber gaļas bumbām pa virsu.
  5. Bumbas apcep uz pannas sviestā zemā temperatūrā.
  6. Pēc apcepšanas vēl kādu brīdi var pacept cepeškrāsnī, lai viduči nebūtu jēli.
    Pasniedz ar kartupeļu biezeni un salātiem.

    Labu apetīti!
    Pēc apcepšanas vēl kādu brīdi var pacept cepeškrāsnī, lai vi...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas