Sākums > Receptes > Uzkodas

Svaigi vītināta gaļa garšvielu maisījumā jeb basturma

2018. gada 12. aprīlis
Foto: Virtuve diviem
Draugs atnāca ciemos un prasa, kas man karājas pie griestiem? Saku, ka tās ir lidojošo ziloņu kūniņas, kad atnāksi nākamreiz ciemos, būs jau izšķīlušies.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
999 min
1. Ņem garenas formas cūkgaļas šķiņķa gabalu un ierīvē ar sāli no visām pusēm.
2. Ieliek traukā, lai iesālās, tur ledusskapī 2-3 diennaktis. Retu reizi pagriežu gaļu uz citu sānu, nolejot nost sālījuma šķidrumu, ja tāds sakrājies.
3. Saberž visas garšvielas, pieberot šķipsniņu sāls, lai vieglāk saberzt. Garšvielas sajauc kopā ar izspiestu ķiploku, var piepilināt klāt mazliet konjaku.
4. Ar garšvielu masu ierīvē iesālīto gaļu, ietin marlē un papildus vēl nosien kārtīgi ar striķi. Pakar virtuvē pie griestiem kur siltāks.
Foto: Virtuve diviem
5. Gaļa gatavojas 4-5 diennaktis. Ja vēlas sausāku, tur vēl vairākas dienas. Uzglabā ledusskapī, tai pat marlē.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu