-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Šokolādes kēksiņi ar ķiršu ievārījumu svētkiem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Kēksiņi - labi, pildīti kēksiņi - vēl labāk!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
150 g miltu
-
100 g baltās šokolādes
-
120 g sviesta
-
65 g šokolādes
-
20 ml ruma
-
2 olas
-
3 ēd. k. cukura
-
3 ēd. k. bieza ķirša vai cita sarkana ievārījuma
-
1 tējk. vanilīncukurs
-
1 ēd. k. skābā krējuma
-
1 tējk. cepamā pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Sviestu saputo ar cukuru, vanilīncukuru un šķipsniņu sāls.
-
Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, nedaudz padzesē un iemaisa saputotajā sviestā.
-
Pievieno arī olas, rumu un krējumu.
-
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā saputotajā masā. Samaisa.
-
Masu liek ietaukotās mafinu veidnītēs. Cepoties masa uzpūtīsies, tāpēc veidnītes neliek pilnas.
-
Mīklai veidnītēs uzliek pa ievārījuma piciņai.
-
Cep līdz 180 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
-
Atdzesētus un no veidnītēm izņemtus kēksiņus horizontāli pārgriež, atdalot virsiņu.
-
Uz kēksiņa apakšējās daļas liek nedaudz izkausētās baltās šokolādes, virsū uzliek atgriezto virsiņu.
Ledusskapī sastindzina.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs