Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes kēksiņi ar ķiršu ievārījumu svētkiem

Šokolādes kēksiņi ar ķiršu ievārījumu svētkiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kēksiņi - labi, pildīti kēksiņi - vēl labāk!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • 100 g baltās šokolādes
  • 120 g sviesta
  • 65 g šokolādes
  • 20 ml ruma
  • 2 olas
  • 3 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. bieza ķirša vai cita sarkana ievārījuma
  • 1 tējk. vanilīncukurs
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 tējk. cepamā pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru, vanilīncukuru un šķipsniņu sāls.
  2. Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, nedaudz padzesē un iemaisa saputotajā sviestā.
  3. Pievieno arī olas, rumu un krējumu.
  4. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā saputotajā masā. Samaisa.
  5. Masu liek ietaukotās mafinu veidnītēs. Cepoties masa uzpūtīsies, tāpēc veidnītes neliek pilnas.
  6. Mīklai veidnītēs uzliek pa ievārījuma piciņai.
  7. Cep līdz 180 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
  8. Atdzesētus un no veidnītēm izņemtus kēksiņus horizontāli pārgriež, atdalot virsiņu.
  9. Uz kēksiņa apakšējās daļas liek nedaudz izkausētās baltās šokolādes, virsū uzliek atgriezto virsiņu.
    Ledusskapī sastindzina.

    Lai labi garšo!
    Uz kēksiņa apakšējās daļas liek nedaudz izkausētās baltās šo...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas