Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes kēksiņi ar ķiršu ievārījumu svētkiem

2018. gada 27. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Kēksiņi - labi, pildīti kēksiņi - vēl labāk!
Pagatavošana
40 min
1. Sviestu saputo ar cukuru, vanilīncukuru un šķipsniņu sāls.
2. Ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi, nedaudz padzesē un iemaisa saputotajā sviestā.
3. Pievieno arī olas, rumu un krējumu.
4. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā saputotajā masā. Samaisa.
5. Masu liek ietaukotās mafinu veidnītēs. Cepoties masa uzpūtīsies, tāpēc veidnītes neliek pilnas.
6. Mīklai veidnītēs uzliek pa ievārījuma piciņai.
7. Cep līdz 180 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
8. Atdzesētus un no veidnītēm izņemtus kēksiņus horizontāli pārgriež, atdalot virsiņu.
9. Uz kēksiņa apakšējās daļas liek nedaudz izkausētās baltās šokolādes, virsū uzliek atgriezto virsiņu.
Ledusskapī sastindzina.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu