-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Pasta ar desas un bazilika mērci
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400-500 g makaronu
-
400 g kūpinātas desas
-
1 lielā kārba konservētu, sasmalcinātu tomātu
-
3 vidēji sīpoli
-
3 daiviņa/s ķiploka
-
2 ēd. k. eļļas
-
0.5 tējk. maltu sarkano piparu
-
0.5 glāze/s saldā krējuma
-
Bazilika lapiņas
-
Rīvēts siers
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Desu sagriež strēmelītēs.
-
Pannā sakarsē eļļu un desu cep apmēram 5 minūtes.
-
Sagriež sīpolus un ķiplokus, pieliek desai un turpina cept, līdz desa kļuvusi brūna un sīpoli caurspīdīgi - apmēram 3 minūtes.
-
Pieliek konservētos tomātus un saldo krējumu, sautē 3 minūtes, kamēr mērce kļūst biezāka.
-
-
Nokāš, saglabājot 1 glāzi novārījuma.
-
Makaronus ieberiet atpakaļ kaltā un pieliek iepriekš sagatavoto mērci.
-
Visu maisot silda, līdz makaroni noklāti ar mērci.
-
Ja maisījums ir par sausu, var pievienot novārījumu, kas tika saglabāts pēc makaronu nokāšanas.
-
Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru un sasmalcinātām bazilika lapiņām.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs