Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pasta ar desas un bazilika mērci

Pasta ar desas un bazilika mērci

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 400-500 g makaronu
  • 400 g kūpinātas desas
  • 1 lielā kārba konservētu, sasmalcinātu tomātu
  • 3 vidēji sīpoli
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 0.5 tējk. maltu sarkano piparu
  • 0.5 glāze/s saldā krējuma
  • Bazilika lapiņas
  • Rīvēts siers
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Desu sagriež strēmelītēs.
  2. Pannā sakarsē eļļu un desu cep apmēram 5 minūtes.
  3. Sagriež sīpolus un ķiplokus, pieliek desai un turpina cept, līdz desa kļuvusi brūna un sīpoli caurspīdīgi - apmēram 3 minūtes.
  4. Pieliek konservētos tomātus un saldo krējumu, sautē 3 minūtes, kamēr mērce kļūst biezāka.
  5. Novāra makaronus.
  6. Nokāš, saglabājot 1 glāzi novārījuma.
  7. Makaronus ieberiet atpakaļ kaltā un pieliek iepriekš sagatavoto mērci.
  8. Visu maisot silda, līdz makaroni noklāti ar mērci.
  9. Ja maisījums ir par sausu, var pievienot novārījumu, kas tika saglabāts pēc makaronu nokāšanas.
  10. Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru un sasmalcinātām bazilika lapiņām.

    Labu apetīti!
    Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru un sasmalcinātām bazilik...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas