Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasta ar desas un bazilika mērci

2018. gada 23. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Desu sagriež strēmelītēs.
2. Pannā sakarsē eļļu un desu cep apmēram 5 minūtes.
3. Sagriež sīpolus un ķiplokus, pieliek desai un turpina cept, līdz desa kļuvusi brūna un sīpoli caurspīdīgi - apmēram 3 minūtes.
4. Pieliek konservētos tomātus un saldo krējumu, sautē 3 minūtes, kamēr mērce kļūst biezāka.
5. Novāra makaronus.
6. Nokāš, saglabājot 1 glāzi novārījuma.
7. Makaronus ieberiet atpakaļ kaltā un pieliek iepriekš sagatavoto mērci.
8. Visu maisot silda, līdz makaroni noklāti ar mērci.
9. Ja maisījums ir par sausu, var pievienot novārījumu, kas tika saglabāts pēc makaronu nokāšanas.
10. Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru un sasmalcinātām bazilika lapiņām.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu