-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Plūmju kūka ar drumstalām
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g plūmju
-
350 g miltu
-
200 g aprikožu džema (var ņemt arī citu džemu)
-
150 g skābā krējuma
-
150 g sviesta
-
100 g cukura
-
2 tējk. vanilīncukura
-
1 tējk. cepamā pulvera
-
1 olu dzeltenuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
55 min.
-
100 g sviesta izkausē un atzesē.
-
50 g cukura, 1 tējkakroti vanilīncukura sajauc ar krējumu un šķipsniņu sāls.
-
Pievieno izkausēto sviestu, 250 g miltu un cepamo pulveri, samīca mīklu.
-
Tad izrulē to nedaudz lielāku par cepamo veidni vai pannu, ieklāj tajā, malas nedaudz uzlokot uz augšu (cepoties mīkla nedaudz sarausies).
-
Mīklu sadursta ar dakšiņu, liek sakarsētā krāsnī, cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
-
50 g mīksta sviesta, 100 g miltu, 50 g cukura, 1 tējk. vanilīncukura un olu dzeltenumu ar pirkstiem saberž drumstalās.
-
Plūmes pārgriež izņem kauliņus.
-
Apcepto mīklu pārziež ar džemu, virsū liek plūmju pusītes.
-
Visu pārkaisa ar drumstalām.
-
Liek krāsnī, cep aptuveni 20 minūtes, līdz drumstalas ir nedaudz apbrūnējušas.
Izceptu var pārkaisīt ar dekaratīvo krāsaino cukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs