Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Plūmju kūka ar drumstalām

2018. gada 23. marts
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. 100 g sviesta izkausē un atzesē.
2. 50 g cukura, 1 tējkakroti vanilīncukura sajauc ar krējumu un šķipsniņu sāls.
3. Pievieno izkausēto sviestu, 250 g miltu un cepamo pulveri, samīca mīklu.
4. Tad izrulē to nedaudz lielāku par cepamo veidni vai pannu, ieklāj tajā, malas nedaudz uzlokot uz augšu (cepoties mīkla nedaudz sarausies).
5. Mīklu sadursta ar dakšiņu, liek sakarsētā krāsnī, cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
6. 50 g mīksta sviesta, 100 g miltu, 50 g cukura, 1 tējk. vanilīncukura un olu dzeltenumu ar pirkstiem saberž drumstalās.
7. Plūmes pārgriež izņem kauliņus.
8. Apcepto mīklu pārziež ar džemu, virsū liek plūmju pusītes.
9. Visu pārkaisa ar drumstalām.
10. Liek krāsnī, cep aptuveni 20 minūtes, līdz drumstalas ir nedaudz apbrūnējušas.
Izceptu var pārkaisīt ar dekaratīvo krāsaino cukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu