-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Ziedkāpostu un olu ragū
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 liels ziedkāposts
-
4 olas
-
2 burkāni
-
1 ēd. k. miltu
-
1 glāze/s piena
-
2 ēd. k. graudaino sinepju
-
50 g sviesta vai margarīna
-
0.5 l ūdens
-
Nedaudz petersīļu
-
Pipari
-
Sāls
-
Timiāns
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
25 min.
-
Olas izvāra cietas, noloba, pārgriež uz pusēm.
-
Ziedkāpostus sadala rozetēs, burkānus sagriež ripiņās, abus liek puslitrā sālsūdens un vara 10 minūtes.
-
Nokāš, taču ūdeni saglabā.
-
Sakarsētā sviestā vai margarīnā apcep miltus, pievieno pienu un 1 glāzi no dārzeņiem nokāstā ūdens, samaisa un nedaudz pavāra.
-
Pievieno sāli, piparus, sinepes, sasmalcinātus pētersīļus un timiānu.
Iemaisa vārītos dārzeņus un pievieno olu pusītes.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs