Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Krējuma kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 g kviešu miltu
  • 200 g margarīna vai sviesta
  • 100 g cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • Vanilīns
  • Krējuma masai:
  • 200 g skābā krējuma
  • 4 olas
  • 3 olu baltumi
  • 100 g cukura
  • 40 g kviešu miltu
  • 5 g sviesta
  • 1 citrons
  • Rotāšanai:
  • Apelsīna miziņas (savārītas cukura sīrupā)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Izsijātus miltus samaisa ar cukuru, vanilīnu, iekapā margarīnu, olu dzeltenumus, ātri samīca viendabīgā mīklā un uz 30 minūtēm novieto ledusskapī.
  2. Mīklu izveltnē 4 mm bieza plāksnē un liek lielā veidnē ( vispirms to iesmērējam ar sviestu) tā, lai mīklas pārsegtu veidnes malas.
  3. Cep mērenā siltumā gaiši dzeltenu, tad izceptā smilšu kūku iepilda krējumu masu un cepšanu turpina vēl apmēram 30 minūtes.
  4. Krējuma masa: krējumā iemaisa miltus, cukuru un maisot uzvāra.
    Atdzesētai masai pievieno sarīvētu citrona miziņu, olu dzeltenumus un saputotus olu baltumus.
  5. Karstai kūkai uzkaisa sasmalcinātos apelsīnu miziņas.
    Atdzisušu uzmanīgi izņem no veidnes, liek uz lēzena šķīvja.

    Lai labi garšo!
    Karstai kūkai uzkaisa sasmalcinātos apelsīnu miziņas.
Atdzi...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kūka "Četras glāzes"

Kūka "Četras glāzes"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas