Melleņmaize

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g sviesta
  • 200 g miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 0.5 tējk. kanēļa
  • 4 ēd. k. ūdens
  • Pildījumam:
  • 1.5 glāze/s melleņu
  • 2 ēd. k. cukura
  • Drumstalām:
  • 50 g sviesta
  • 2 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. miltu
  • 1 ēd. k. mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

45 min.
  1. Pagatavo mīklu: samīca visas sastāvdaļas.
    Uz pusstundu to noliek aukstumā, pēc tam izveltnē, ļoti planā kārtā un ieklāj veidnē. Mīklas maliņas uzliec uz augšu un nolīdzina.
  2. Mīklu sabaksta ar dakšiņu un 200 grādu temperatūrā cep pusgatavu (10 minūtes).
  3. Izņem no krāsns, pārber ar mellenēm, cukuru, drumstalam un mandeļu skaidiņām.
  4. Liek atpakaļ krāsnī un cep līdz kļuvusi zeltaina (apmeram 20-25 minūtes).
  5. Drumstalu pagatavošana: sajauc un saberž sviestu ar cukuru, miltiem un mandeļu skaidiņām.
    Ēd atdzesētu.
    Garšīgi ar putukrējumu.

    Lai labi garšo!
    Drumstalu pagatavošana: sajauc un saberž sviestu ar cukuru,...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi