Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Melleņmaize

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g sviesta
  • 200 g miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 0.5 tējk. kanēļa
  • 4 ēd. k. ūdens
  • Pildījumam:
  • 1.5 glāze/s melleņu
  • 2 ēd. k. cukura
  • Drumstalām:
  • 50 g sviesta
  • 2 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. miltu
  • 1 ēd. k. mandeļu skaidiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Pagatavo mīklu: samīca visas sastāvdaļas.
    Uz pusstundu to noliek aukstumā, pēc tam izveltnē, ļoti planā kārtā un ieklāj veidnē. Mīklas maliņas uzliec uz augšu un nolīdzina.
  2. Mīklu sabaksta ar dakšiņu un 200 grādu temperatūrā cep pusgatavu (10 minūtes).
  3. Izņem no krāsns, pārber ar mellenēm, cukuru, drumstalam un mandeļu skaidiņām.
  4. Liek atpakaļ krāsnī un cep līdz kļuvusi zeltaina (apmeram 20-25 minūtes).
  5. Drumstalu pagatavošana: sajauc un saberž sviestu ar cukuru, miltiem un mandeļu skaidiņām.
    Ēd atdzesētu.
    Garšīgi ar putukrējumu.

    Lai labi garšo!
    Drumstalu pagatavošana: sajauc un saberž sviestu ar cukuru,...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas