Skābos kāpostos sutināts cūkgaļas cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Paldies Rutai un Peterim par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sastāvdaļas

  • 2 kg skābu kāpostu
  • 1 saujiņa grūbu
  • 500 g burkānu
  • 700 g cūkas kakla karbonāde
  • 100 g speķa
  • 400 g kartupeļu
  • Zaļumi

Pagatavošana

200 min.
  1. Katlā sautē kāpostus uz nelielas liesmas kādu stundu.
  2. Pievieno grūbas, lai uzsūc lieko šķidrumu.
  3. Kāpostos ieliek cūkgaļas gabalu, kas ierīvēts ar sāli un pipariem, turpina sutināšanu.
  4. Cepeškrāsnī uz pannas sacep speķi.
  5. Kāpostiem pievieno sarīvētus burkānus (200 g), lai kāposti kļūtu saldāki, turpina sutināt.
  6. Kad speķis jau sacepies kraukšķīgs, pievieno kāpostiem. Turpina sutināt.
  7. Ierīvē cepešpannu ar sviestu un liek uz tās nomizotus kartupeļus un burkānu šķēlītes.
  8. Kad gaļa ir mīksta, to izņem no kāpostiem ārā, ierīvē ar gaļas garšvielām un liek krāsnī blakus dārzeņiem cepties. Kāposti turpina sutināties, kamēr šķidrums uzsūcies grūbās (parasti 2h).
  9. Kad dārzeņi un gaļa ir apbrūninājušies un mīksti, ņem no krāsns ārā un pasniedz ar sutinātajiem kāpostiem un zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Kad dārzeņi un gaļa ir apbrūninājušies un mīksti, ņem no krā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi