Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
2
Jaunākie Vecākie
Profila foto
Vilnis Salzemnieks
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ķimenes kāpostiem nekad nelieku jo riebjas ķimenes pie kāpostiem.Toties burkānus lieku vismaz trīs reiz vairāk.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
d
dzidra jurevica
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es arī joprojām kāpostus skābēju pati. Tad ir garantija, ka tie labi glabāsies, varēs ēst gan vārītus, sautētus vai vienkārši skābus kāpostus. Tikai man stampa nav vajadzīga, jo tik milzīgā baļļā es neskābēju. Parasti ne lielākā kā 50 l. Bļodiņā sajaucu ķimenes ar sāli un cukuru. Daudzumu aprēķinu nosverot sagatavotās kāpostgalvas. Ēvelēju ar veco oriģinālo kāpostu ēveli, ko uzlieku tieši virs muciņas. Kad neliels daudzums (~ 1 galviņa) saēvelēts, uzkaisu sāls, ķimeņu, cukura maisījumu, viegli ar rokām iecilāju to saēvelētajos kāpostos, viegli ar rokām piespiežu mucas dibenam. Ar stampu nedrīkst stampāt, jo tad tiek sašķaidīta kāposta struktūra. Un tā turpinu līdz muca pilna vai kāposti beidzas! Jau pēc 3. porcijas parādās sula. Beigās uzliek veselas kāpostu lapas un slogu, atbilstošu mucas izmēram. Skābējot kāpostus var pievienot arī nedaudz rīvētus burkānus un mazliet svaigi maltus mārrutkus. Kad kāposti ieskābuši, tos blīvi sapilda 3 l burkās, uzliek vāciņus, ideāli uzglabājas vēsā vietā (+10 -- 0*C).
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Konservējumi

Jaunākās receptes