Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kāpostu skābēšana

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Rutai un Peterim par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kāpostgalvas
  • Rīvēti burkāni
  • Sāls
  • Ķimenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Nepieciešamais inventārs: kāpostu ēvele, koka stampa, toveris.
  2. Noņem kāpostiem virsējās lapas, nemet ārā, jo tās noderēs, lai apsegtu toveri. Izgriež kacenu.
  3. Ēvelē veselu kāpostgalvu.
  4. Tad sastampā to, pieberot sāli un ķimenes, līdz parādās sula.
  5. Rīvē pa virsu jaunu slāni.
  6. Pievieno rīvētos burkānus, samaisa.
  7. Tādā veidā pierīvē pilnu toveri, liek nostāvēties aukstumā, uzsedz virsū kāpostu lapas. Pēc pāris dienām var jau ēst.
    * Siltumā kāpostu saskābst ātrāk.
    ** Ja nepieciešami smalkāki kāposti, Pēteris iesaka katru slāni pārgriezt krustām šķērsām ar nazi.

    Lai labi garšo!
    Tādā veidā pierīvē pilnu toveri, liek nostāvēties aukstumā,...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas