Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistu stilbini alus mērcē

Vistu stilbini alus mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 8 vistas stilbiņu
  • 200 ml buljona
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 nelielas selerijas gabaliņš
  • 1 ēd. k. kartupeļu miltu
  • Sāls
  • Pipari
  • Marinādei:
  • 1 pudele alus (derēs jebkurš)
  • Svaigs jeb kaltēts timiāns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Vistu stilbiņus pārkaisa ar timiānu, pārlej ar alu, pārsedz un uz vairākām stundām vai uz nakti noliek aukstumā. Ik pa laikam apgroza.
  2. Stilbiņus izņem no marinādes, nosusina, pārkaisa ar sāli un pipariem un apcep sakarsētā eļļā.
  3. Pievieno sagrieztus sīpolu, burkānu, seleriju, sasmalcinātus ķiploku.
  4. Visu nedaudz apcep, pārlej ar buljonu un aptuveni 100 ml alus marinādes.
  5. Sautē uz mazas uguns. līdz stilbiņi mīksti, tad izņem no šķidruma.
  6. Pannā, palikušajā mērcē, iemaisa ar 2 ēd. k. ūdens atšķaidītus kartupeļu miltus, uzvāra, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  7. Stilbiņus pārlej ar mērci, pasniedz ar vārītiem rīsiem un zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Stilbiņus pārlej ar mērci, pasniedz ar vārītiem rīsiem un za...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Aliču kompots

Aliču kompots

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas