Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Zemeņu kūka ar kārtaino mīklu

Zemeņu kūka ar kārtaino mīklu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g kārtainās bezrauga mīklas
  • 250 g zemeņu
  • 150 g saldā krējuma
  • 200 g krēmsiera (Maskarpone)
  • 2 ēd. k. pūdercukura
  • 1 ēd. k. amaretto vai cita liķiera(ruma vai brendija)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Kārtaino mīklu izrullē apaļu plānā kārtā ar aprēķinu, lai tā nosegtu veidni, pārklājoties pāri malām.
  2. Mīklas ripu klāj nedaudz ietaukotā veidnē, atstājot virs malas apmēram 2 cm platu mīklas joslu. Lieko mīklu nogiež, cepot mīkla nedaudz nosēdēsies.
    Veidnē virs mīklas ieklāj cepampapīra loksnīti, piespiežot malas.
  3. Virsū uzber zirņus vai pupas, kas papīru piespiež mīklai, lai tā nedeformētos un malas nesakristu.
  4. Cep sakarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā, 15 minūtes, līdz maliņas ir zeltainas.
  5. Tad papīru ar tajā sabērto pildījumu izņem, mīklu veidnes dibenā sabaksta ar dakšiņu un turpina cept, līdz gatava.
  6. Krēmsierā iemaisa pūdercukuru un liķieri, uzbriedinātu un izkausētu siltu želatīnu, pievieno saputotu saldo krējumu.
  7. Masu lej izceptajā mīklas garozā.
  8. Kūkas virspusi pārklāj ar zemenēm (lielākās pārgriež).
    Uz dažām stundām liek ledusskapī sastingt.

    Labu apetīti!
    Kūkas virspusi pārklāj ar zemenēm (lielākās pārgriež). 
Uz...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas