Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Laša fileja ar zirņu mērci

Laša fileja ar zirņu mērci

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 laša fileja
  • 3 ēd. k. medus
  • 2 čili piparu
  • 50 g svaiga koriandra
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 ēd. k. Vorčesteras mērces
  • 1 ēd. k. karija pulvera
  • 200 g saldā krejuma
  • 1 pacņas saldētu zaļo zirnīšu
  • 200 g sviesta
  • 1/2 kg kartupeļu
  • 2 lauru lapu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Pagatavo glazūru: Katlā izkausē sviestu, kurā apcep ķiplokus, pusi sakapāta sīpola un čilli piparus, pieber kariju, pieliek medu un vorčestera mērci un sautē, līdz masa sabiezē.
    Beigās vēl pievieno sāli un sakapātu koriandru.
  2. Laša filejai izņem asakas, fileju sagriež gabaliņos, ko pamērcē glazūrā, liek uz pannas un cep. Lasi cep līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 7 minūtes.
  3. Gatavo zirņu mērci: Katliņā izkausē nedaudz sviesta, apcep atlikušo sīpolu, pievieno zirņus, neaudz ūdens un sautē 10 minūtes.
  4. Tad pielej saldo krējumu, visu sablenderē, izberž caur sietu, pievieno sāli un piparus.
  5. Paralēli gatavo kartupeļu biezeni: Nomizotus kartupeļus novāra kopā ar lauru lapam, nokāš un samīca. Pievieno saldo krējumu, sāli un nedaudz sviesta.
    Pasniedz visu izkārtojot uz šķīvja.

    Lai labi garšo!
    Paralēli gatavo kartupeļu biezeni: Nomizotus kartupeļus novā...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu pudiņš

Zemeņu pudiņš

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas