Paldies Dainai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Kartupelis
Rīvmaize
Eļļa
Garšvielas pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Nomizo kartupeļus un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
Piepresē šķēlītēm rīvmaizi, liek cepties uz pannas.
Pasniedz pēc izvēles – ar gaļu, salātiem. Var uz tās pašas pannas pasutināt skābus kāpostus. Var likt garšvielas pēc izvēles, brūkleņu ievārījumu.
* Ja kartupeļi līp pie pannas, vajag nogriezt liesmu, uzlikt vāku un pasutināt nedaudz.