Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Komorgenvīderi jeb pankūkas ar maltu gaļu

Komorgenvīderi jeb pankūkas ar maltu gaļu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Regīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Buljonam un pildījumam:
  • 1 kg teļa gaļas ar kaulu
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīļa sakne
  • 1 selerijas sakne
  • Lauru lapa
  • Sāls
  • Pipari
  • Pankūkām:
  • 250 g miltu
  • 350 ml piena
  • 2 olas
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

240 min.
  1. Gaļu, sīpolu, burkānu, saknes (ar sāli, pipariem un lauru lapām) liek vārīties uz lēnas uguns vismaz 3 stundas. Kad buljons ir gatavs, to atdzesē un atdala liekos taukus.
  2. Vienu sīpolu sasmalcina un izcep uz pannas. Izvārīto gaļu noņem no kaula, samaļ kopā ar sacepto sīpolu un sāli pēc garšas. Malšanas laikā un pēc tam pievieno buljonu, lai gaļa saglabā mitrumu.
  3. No miltiem, piena un olām pagatavo pankūku mīklu, pievienojot sāli pēc garšas. Izcep lielās, plānās pankūkas.
  4. Pankūkās stingri ietin malto gaļu, vēlreiz apcep uz pannas tieši pirms pasniegšanas.
    Pasniedz ar brūkleņu mērci, klāt piedzerot atlikušo buljonu.

    Labu apetīti!
    Pankūkās stingri ietin malto gaļu, vēlreiz apcep uz pannas t...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas