Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Komorgenvīderi jeb pankūkas ar maltu gaļu

2018. gada 31. janvāris
Foto: Receptes.lv
Paldies Regīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Pagatavošana
240 min
1. Gaļu, sīpolu, burkānu, saknes (ar sāli, pipariem un lauru lapām) liek vārīties uz lēnas uguns vismaz 3 stundas. Kad buljons ir gatavs, to atdzesē un atdala liekos taukus.
2. Vienu sīpolu sasmalcina un izcep uz pannas. Izvārīto gaļu noņem no kaula, samaļ kopā ar sacepto sīpolu un sāli pēc garšas. Malšanas laikā un pēc tam pievieno buljonu, lai gaļa saglabā mitrumu.
3. No miltiem, piena un olām pagatavo pankūku mīklu, pievienojot sāli pēc garšas. Izcep lielās, plānās pankūkas.
4. Pankūkās stingri ietin malto gaļu, vēlreiz apcep uz pannas tieši pirms pasniegšanas.
Pasniedz ar brūkleņu mērci, klāt piedzerot atlikušo buljonu.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu