Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Sarkano biešu un baltās šokolādes cepumi

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti Rimi Gardēdim un šefpavāram Normundam Baranovskim.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g krāsnī ceptu biešu
  • 5 olu dzeltenumu
  • 1/3 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 200 g baltās šokolādes
  • 150 g sviesta
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 450 g bezglutēna miltu maisījuma (vai kviešu milti)
  • Pūdercukurs – cepumu apkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Krāsnī ceptām bietēm ir saldāka, koncentrētāka garša, un tajās ir mazāk mitruma, tādēļ izmanto tās. Bietes samaļ biezenī kopā ar olu dzeltenumiem un vaniļas ekstraktu.
  2. Tad balto šokolādi izkausē ar sviestu un šokolādes masai pievieno biešu biezeni.
  3. Paralēli tam sajauc cepamo pulveri, sodu un miltu maisījumu.
  4. Samaisa visu kopā un liek ledusskapī uz vismaz 1 h, lai mīkla nedaudz sastingst.
  5. Kamēr gaida, karsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas klāj pergamentu un liek cepumu bumbiņas, atstājot vismaz 10 cm atstarpi.
  6. Ar pirkstu izlīdzina cepumu bumbiņas tā, lai tās būtu līdzīgas mazām kotletītēm. Neaizmirsti – kārtīgi apber ar pūdercukuru!
  7. Liek cepties uz 10 minūtēm (atkarīgs no to lieluma un biezuma), līdz cepumi veido ieplaisājušas zemes efektu.

    Lai labi garšo!
    Liek cepties uz 10 minūtēm (atkarīgs no to lieluma un biezum...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas