Paldies Andrim un Ilzei par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
15
porcijas
1kgrīsu (vislabāk gargraudu)
0.5kgrīvētu burkānu
0.5kgsīpolu šķēlēs
0.5kggaļas - vismaz (ja izmanto cūkgaļu, tad vislabāk kakla karbonādi, lāpstiņu vai cauraudzīti (plovs sanāk treknāks), var gatavot arī no aitas gaļas) – gaļu sagriež vidējos gabaliņos
5ēd. k.asās tomātu mērces (pēc patikšanas – var pievienot vienkārši tomātu pastu, citu mērci u.tml.)
“Avokado” – “Garšviela plovam”
2.3-2.5lūdens (ne vairāk)
100geļļas
Sāls
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
250 min.
Plovs gatavojams katlā ar biezu dibenu. Rīsi jāiemērc vismaz 2h pirms gatavošanas.
Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, pievieno nedaudz sāli un piparus.
Kad gaļa apcepusies, pievieno sīpolus un turpina cept.
Rīsus noskalo vismaz 4 ūdeņos un ar riekšavām izklaidus ieber katlā.
Šis ir PĒDEJAIS brīdis, kad plovs tiek apmaisīts, vairāk maisīt nedrīkst!
Kad virums sāk viegli mutuļot, samazina uguni.
Ik pa laikam plovā ar koka karoti veido caurumus līdz katla dibenam, lai šķidrums tiek līdz apakšai. Kad rīsi sāk vairāk piebriest, caurumi jāveido aktīvāk, atturoties no maisīšanas.
Kad šķidrums sasūcies rīsos, noslēdz uguni un uzliek vāku, plovam ļauj ievilkties 10 minūtes pirms pasniegšanas.