Recepte no Džeimija Olivera grāmatas "Superēdiens. Klasika ģimenei". Izdevējs: Zvaigzne ABC. Foto: publicitāte.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
40gIndijas riekstu
2ēd. k.nesaldinātu kaltētu kokosriekstu pārslu
1nogatavojies ananass
4kardamona pākstis
150gpilngraudu miltu
300mlpiena ar pazeminātu tauku saturu
1liela ola
1tējk.vaniļas ekstrakta
1šķipsna/smalta kanēļa
1šķipsna/sjūras sāls
Olīveļļa
4ēd. k.dabiskā jogurta
1laims
Pēc izvēles: manuka medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
35 min.
Lielā cepamajā pannā ar pretpiedeguma pārklājumu uz vidējas uguns apgrauzdē Indijas riekstus, līdz tie ir viegli zeltaini, pēc tam tikai uz 30 sekundēm pievieno kokosriekstu pārlas, tad visu sabet piestā un ar stampu nedaudz sasmalcina.
Ananasam nogriež galu un mizu, augli gareniski sadala četrās daļās un izņem serdi. Mīkstumu sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
Pannu bez taukvielām atkal liek uz vidējas uguns un cep ananasa šķēles, regulāri apmaisot, 5 - 10 minūtes vai tik ilgi, līdz tās ir karamelizējušās, tad liek uz silta šķīvja.
Pa to laiku saspaida kardamona pākstis, izņem sēklas un saber blenderī.
Pievieno miltus, pienu, olu, vaniļas ekstraktu, kanēli un nelielu šķipsiņu jūras sāls. Visu sablendē viendabīgā masā.
Tukšajā pannā, kurā tika cepts ananass, ielej nedaudz eļļas, tad uzmanīgi to izslauka ar papīra dvieli.
Ielej tikai tik daudz mīklas, lai būtu pārklāta pannas pamatne. Cep no abām pusēm, līdz visa mīkla ir izlietota. Gatavās pankūkas liek kaudzē citu uz citas un pārklāj ar dvieli, lai tās saglabātos siltas.
Pasniedz individuālas porcijas vai ēd visi no viena šķīvja, ko novieto galda vidū. Pankūkas saplucina mazākos gabalos un liek kārtās kopā ar karamelizēto ananasu un jogurtu, uzberot sasmalcinātos Indijas riekstus un kokosriekstu pārslas, līdz visas sastāvdaļas izmantotas. Virsū uzrīvē laima miziņu. Ja vēlas, pirms pasniegšanas apslaka ar medu.