Ķirbja kūka ar āboliem

2018. gada 10. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Divus ābolus nomizo, sagriež šķelītēs, sviestā apgrozot apcep, pārkaisa ar 2 ēd. k. cukura, vēl cep, līdz āboli karamelizējās.
2. Ķirbi sagriež gabaliņos, uzlej pāris ēd.k. ūdens, uz mazas uguns apmaisot sautē mīkstu.
3. Padzesētu sablenderē, pievieno olas, 100 g cukuru, kanēli, cepumu drupačas, rozīnes (tās var izmērcēt brendijā), cepamo pulveri, iemaisa ceptos ābolus.
4. Masu liek ietaukotā veidnē, virsu pārklāj ar trešā ābola šķēlītēm, pārkaisa ar brūklenēm vai dzērvenēm un pārpalikušo cukuru.
5. Līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī cep apmēram 50 minūtes.
Ēdot var pārliet ar brūkleņu vai kādu citu skābu ievārījumu.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu