Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ķirbja kūka ar āboliem

Ķirbja kūka ar āboliem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g ķirbja mīkstuma
  • 3 āboli
  • 50 g rozīņu
  • 2 olas
  • 100 g +4 ēd. k. brūnā cukura
  • 1/2 glāze/s cepumu drupaču
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 sauja brūkleņu
  • Sviests cepšanai
  • Kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Divus ābolus nomizo, sagriež šķelītēs, sviestā apgrozot apcep, pārkaisa ar 2 ēd. k. cukura, vēl cep, līdz āboli karamelizējās.
  2. Ķirbi sagriež gabaliņos, uzlej pāris ēd.k. ūdens, uz mazas uguns apmaisot sautē mīkstu.
  3. Padzesētu sablenderē, pievieno olas, 100 g cukuru, kanēli, cepumu drupačas, rozīnes (tās var izmērcēt brendijā), cepamo pulveri, iemaisa ceptos ābolus.
  4. Masu liek ietaukotā veidnē, virsu pārklāj ar trešā ābola šķēlītēm, pārkaisa ar brūklenēm vai dzērvenēm un pārpalikušo cukuru.
  5. Līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī cep apmēram 50 minūtes.
    Ēdot var pārliet ar brūkleņu vai kādu citu skābu ievārījumu.

    Labu apetīti!
    Līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī cep apmēram 50 minūtes....

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiršu tarte

Ķiršu tarte

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas