Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikantās gaļas bumbiņas

Pikantās gaļas bumbiņas

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g maltās gaļas (liellopa+cūkgaļas)
  • 40 g baltmaizes (var arī rīvmaizi)
  • 20 g kartupeļu miltu
  • Liels sīpols
  • Svaigi vai kaltēti garšaugi (oregano, bazilika, rozmarīns)
  • Paprikas pulveris
  • Sāls
  • Pipari
  • Sweet Chilli mērcīte
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Malto gaļu rūpīgi samaisa ar garšaugiem un garšvielām.
  2. Pieliek sasmalcinātu vai sarīvētu sīpolu.
  3. Pievieno kartupeļu miltus, lai masa būtu vijīgāka.
  4. Iemaisa rīvmaizi vai izmercētu baltmaizi.
  5. Masu samīca un veido nelielas bumbiņas.
  6. Gaļas bumbiņas fritē vai apgrozot cep karstā eļļā uz vidēji lielas uguns aptuveni 5 minūtes, līdz bumbiņas kļūst brūnas, stingras un ir pilnībā gatavas.
  7. Izņem ar putu karoti un viegli nosusina uz papīra dvieļa.
    Gaļas bumbiņas pārlej ar sweet chilli vai tomātu merci un atstāj, lai garšvielas ievelkās.

    Labu apetīti!
    Izņem ar putu karoti un viegli nosusina uz papīra dvieļa....

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās kabaču kotletes

Sulīgās kabaču kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas