Pikantās gaļas bumbiņas

Sastāvdaļas

  • 300 g maltās gaļas (liellopa+cūkgaļas)
  • 40 g baltmaizes (var arī rīvmaizi)
  • 20 g kartupeļu miltu
  • Liels sīpols
  • Svaigi vai kaltēti garšaugi (oregano, bazilika, rozmarīns)
  • Paprikas pulveris
  • Sāls
  • Pipari
  • Sweet Chilli mērcīte

Pagatavošana

35 min.
  1. Malto gaļu rūpīgi samaisa ar garšaugiem un garšvielām.
  2. Pieliek sasmalcinātu vai sarīvētu sīpolu.
  3. Pievieno kartupeļu miltus, lai masa būtu vijīgāka.
  4. Iemaisa rīvmaizi vai izmercētu baltmaizi.
  5. Masu samīca un veido nelielas bumbiņas.
  6. Gaļas bumbiņas fritē vai apgrozot cep karstā eļļā uz vidēji lielas uguns aptuveni 5 minūtes, līdz bumbiņas kļūst brūnas, stingras un ir pilnībā gatavas.
  7. Izņem ar putu karoti un viegli nosusina uz papīra dvieļa.
    Gaļas bumbiņas pārlej ar sweet chilli vai tomātu merci un atstāj, lai garšvielas ievelkās.

    Labu apetīti!
    Izņem ar putu karoti un viegli nosusina uz papīra dvieļa....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi