Kartupeļi ar bešamela mērci

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Paldies par recepti AS “Dobeles Dzirnavnieks” un kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autorei Lindai Tellgrenai.

Sastāvdaļas

  • 500 g rupjās jūras sāls
  • 1 kg vidēja izmēra, pēc iespējas vienādu kartupeļu
  • 250 g kūpināta cūkas cauraudzīša, sagriezts mazos kubiņos
  • 50 g sviesta
  • 2.5 ēd. k. “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
  • 375 ml piena
  • 2 ēd. k. franču sinepju
  • 1 ēd. k. pilngraudu sinepju
  • 80 g rīvēta siera
  • 2 olu dzeltenumi
  • Sāls pēc garšas
  • Zaļie salāti pasniegšanai

Pagatavošana

90 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Nomizo kartupeļus un sadursta ar dakšu. Sāli vienmērīgi izkaisa cepamajā pannā. Pa virsu kārto kartupeļus. Cep aptuveni 40 – 50 minūtes vai līdz kartupeļi gatavi. Katru kartupeli iegriež krusteniski četrās daļās. Paver vaļā un sapilda ar ¾ gaļas.
  2. Gatavo bešamela mērci: uz pannas izkausē sviestu, iemaisa miltus, uzkarsē, līdz viss sāk burbuļot. Noņem no plīts un pakāpeniski lej klāt pienu, nepārtraukti maisot. Liek atpakaļ uz uguns un turpina maisīt 2 – 3 minūtes, līdz mērce kļuvusi viendabīga un sabiezējusi. Iemaisa sinepes un lielāko daļu siera. Noņem no plīts un iemaisa olu dzeltenumus. Pievieno sāli pēc garšas.
  3. Cepeškrāsns temperatūru paaugstina līdz 220 grādiem. Pārlej mērci pāri katram kartupelim. Pārber pāri atlikušo gaļu un sieru. Cep aptuveni 15 – 20 minūtes līdz mērce kļūst gaiši zeltaina. Izņem no krāsns un pasniedz ar zaļajiem salātiem.

    Lai labi garšo!
    Cepeškrāsns temperatūru paaugstina līdz 220 grādiem. Pārlej...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni