-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Makaroni ar papriku un aitas sieru
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g makaronu Penne
-
200 g aitas siera( Feta)
-
2 videji lielas sarkanas paprikas
-
12 melnās olīvas bez kauliņiem
-
1 kārba konservētu tomātu (neto svars 400 g )
-
1 ēd. k. olīveļļas
-
1 tējk. kaltētu, jauktu Itālijas garšaugu
-
Baltie pipari
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
20 min.
-
Vāra makaronus bagātīgā daudzumā ūdens, kam pievienots sāls, kā norādīts uz iepakojuma.
-
Kamēr karsējās ūdens makaronu vārīšanai, paprikas nomazgā, iztīra un sagriež salmiņos.
-
Olīvas pēc savas gaumes atstāj veselas vai arī katru sagriež četrās daļās.
-
Aitas sieru ar dakšiņu smalki sadrupina.
-
Tomātus notecina un sakapā diezgan lielos gabalos.
-
Katlā sakarsē olīveļļu un pasautē taja papriku un saberztos garšaugus. Pieliek klāt tomātus un olīvas.
-
Pec garšas pieliek sāli un piparus, katlā bez vāka lēni vāra apmēram 10 minūtes.
-
Makaronus nokāš.
Pārlej pāri mērci un pārkaisa aitas sieru un pasniedz galdā.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs