Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Makaroni maltās gaļas bumbiņu mērcē

Makaroni maltās gaļas bumbiņu mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g jauktās maltās gaļas
  • 150 g šampinjonu
  • 2 sīpoli
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 6 ēd. k. sausā baltvīna
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ola
  • 3 ēd. k. rīvmaizes
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 šķipsna/s saldā paprikas pulvera
  • 1/4 l gaļas buljona
  • 100 g krējuma
  • 400 g lentveida makaronu
  • Citronu sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sīpolus smalki sakapā. Sakarsē eļļu, pusi no sīpoliem apcep tajā caurspīdīgus. Pēc tam sīpolus no pannas noņem un piemaisa klāt pie maltās gaļas.
  2. Ķiploka daiviņu nomizo un piespiež klāt.
  3. Pētersīļus smalki sakapā.
  4. Pusi no pētersīļiem kopā ar olām un rīvmaizi piemaisa pie maltās gaļas. Pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri, visu labi samīca.
  5. No maltās gaļas masas, ar samitrinātām rokām, veido valrieksta lieluma bumbiņas.
  6. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs. Sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas. Apcep tajā atlikušos sīpolus un sēnes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  7. Pielej klāt vīnu, gaļas buljonu un krējumu, uzvāra. Mērcē ieliek gaļas bumbiņas, uzliek vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes lēni visu vāra.
  8. Pa to laiku, pietiekami lielā ūdens daudzumā, vāroša sālsūdenī, novāra makaronus kā norādīts uz iepakojuma. Kad makaroni gatavi, tos nokāš.
  9. Mērcei pieliek klāt mazliet sālis, piparus un citrona sulu.
    Makaronus liek šķīvī un pārlej ar sagatavoto mērci.

    Labu apetīti!
    Mērcei pieliek klāt mazliet sālis, piparus un citrona sulu....

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Mandeļu kēksiņi

Mandeļu kēksiņi

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas