Makaroni maltās gaļas bumbiņu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g jauktās maltās gaļas
  • 150 g šampinjonu
  • 2 sīpoli
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 6 ēd. k. sausā baltvīna
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ola
  • 3 ēd. k. rīvmaizes
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 šķipsna/s saldā paprikas pulvera
  • 1/4 l gaļas buljona
  • 100 g krējuma
  • 400 g lentveida makaronu
  • Citronu sula

Pagatavošana

40 min.
  1. Sīpolus smalki sakapā. Sakarsē eļļu, pusi no sīpoliem apcep tajā caurspīdīgus. Pēc tam sīpolus no pannas noņem un piemaisa klāt pie maltās gaļas.
  2. Ķiploka daiviņu nomizo un piespiež klāt.
  3. Pētersīļus smalki sakapā.
  4. Pusi no pētersīļiem kopā ar olām un rīvmaizi piemaisa pie maltās gaļas. Pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri, visu labi samīca.
  5. No maltās gaļas masas, ar samitrinātām rokām, veido valrieksta lieluma bumbiņas.
  6. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs. Sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas. Apcep tajā atlikušos sīpolus un sēnes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  7. Pielej klāt vīnu, gaļas buljonu un krējumu, uzvāra. Mērcē ieliek gaļas bumbiņas, uzliek vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes lēni visu vāra.
  8. Pa to laiku, pietiekami lielā ūdens daudzumā, vāroša sālsūdenī, novāra makaronus kā norādīts uz iepakojuma. Kad makaroni gatavi, tos nokāš.
  9. Mērcei pieliek klāt mazliet sālis, piparus un citrona sulu.
    Makaronus liek šķīvī un pārlej ar sagatavoto mērci.

    Labu apetīti!
    Mērcei pieliek klāt mazliet sālis, piparus un citrona sulu....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Otis Širovs 2017. gada 18. decembris 10:12
Sakiet, cik daudz citronu sulas jāpievieno?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni