Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sautēta gaļa Kubiešu gaumē

Sautēta gaļa Kubiešu gaumē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 1 kārba konservēto tomātu (neto svars 800 g )
  • 2 paprikas (zaļā un dzeltenā)
  • 6 ar papriku pildītas zaļļas olīvas
  • 1 videji liels sīpols
  • 250 g rīsu
  • 1/2 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 1/4 tējk. kajēna piparu
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 1/8 l vistas buljona
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Dubultā daudzumā ūdens uzvāra rīsus, uzliek vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes ļauj rīsiem lēni vārīties (vai skatīties uz iepakojumā, kā vārīt).
  2. Malto gaļu samaisa kopā ar romiešu ķimenēm un kajēnas pipariem, uz 10 minūtēm ieliek vēsumā.
  3. Sīpolu un ķiploku nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Papriku iztīra, nomazgā un sagriež kubiņos.
  5. Tomātus notecina, sulu ielej citā traukā. Tomātus sīki sasmalcina.
  6. Olīvas sagrieziet šķēlītēs.
  7. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas, liek tajā malto gaļu un maisot cep tik ilgi, līdz tā apbrūnē. Gaļu pārliek bļodā.
  8. Sakarsē atlikušo eļļu. Uz nelielas uguns, maisot 3 minūtes, sautē ķiplokus, sīpolus un paprikas gabaliņus.
  9. Piemaisiet tomātu pastu, pēc tam pievienojiet buljonu, tomātus un tomātu sulu, uzvāriet.
  10. Pieliek gaļu un maisot visu uz vidēji lielas uguns 5 minūtes vāra, līdz mērce ir kļuvusi bieza. Pēc tam mērcē iemaisa olīvas.
    Pasniedz ar rīsiem un marinētiem gurķīšiem.

    Labu apetīti!
    Pieliek gaļu un maisot visu uz vidēji lielas uguns 5 minūtes...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas