Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautēta gaļa Kubiešu gaumē

2017. gada 13. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Dubultā daudzumā ūdens uzvāra rīsus, uzliek vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes ļauj rīsiem lēni vārīties (vai skatīties uz iepakojumā, kā vārīt).
2. Malto gaļu samaisa kopā ar romiešu ķimenēm un kajēnas pipariem, uz 10 minūtēm ieliek vēsumā.
3. Sīpolu un ķiploku nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
4. Papriku iztīra, nomazgā un sagriež kubiņos.
5. Tomātus notecina, sulu ielej citā traukā. Tomātus sīki sasmalcina.
6. Olīvas sagrieziet šķēlītēs.
7. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas, liek tajā malto gaļu un maisot cep tik ilgi, līdz tā apbrūnē. Gaļu pārliek bļodā.
8. Sakarsē atlikušo eļļu. Uz nelielas uguns, maisot 3 minūtes, sautē ķiplokus, sīpolus un paprikas gabaliņus.
9. Piemaisiet tomātu pastu, pēc tam pievienojiet buljonu, tomātus un tomātu sulu, uzvāriet.
10. Pieliek gaļu un maisot visu uz vidēji lielas uguns 5 minūtes vāra, līdz mērce ir kļuvusi bieza. Pēc tam mērcē iemaisa olīvas.
Pasniedz ar rīsiem un marinētiem gurķīšiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu