Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Pikantās maizītes ar šķiņķi un sieru

Pikantās maizītes ar šķiņķi un sieru

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 1 paciņa rauga
  • 200 ml remdena piena
  • 80 g sviesta
  • 1 tējk. sāls
  • 2 olas
  • 150 g vārīta šķiņķa
  • 150 g rīvēta kalnu vai Ementāles siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Miltus ieber bļodā, vidū iespied bedrīti. Iedrupina tajā raugu. Samaisiet kopā ar pienu un miltiem. Pārsedz un 15 minūtes atstāj siltā vietā rūgt.
  2. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un liek uz miltiem. Pievieno sāli, 1 olu un atlikušo pienu. Ar rokas mikseri mīklas jaucēju samīca valkanu mīklu (var mīcīt ar rokām, bet tad ies mazliet ilgāk).
  3. Izveido no mīklas bumbu, pārsedz un ļauj vēl 45 minūtes siltā vietā rūgt, līdz mīklas tilpums palielinājies 2 reizes.
  4. Šķiņķi sagriež nelielos kubiņos.
  5. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izveltnē uz tās apmēram 60x20 cm lielu mīklas taisnstūri.
  6. Uzkaisa uz tā šķiņķa kubiņus un sieru, apmēram 1 cm platu malu atstāj brīvu. No garākās malas saritina, pēc tam sagriež 8 vienādos gabalos.
  7. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Liek uz tās citu pie citas maizes gabaliņus. Pārsedz un ļauj vēl 30 minūtes rūgt.
  8. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsēj līdz 200 grādiem.
  9. Otru olu sakuļ kopā ar 1 ēd. k. ūdens.
  10. Apsmērē ar to maizītes gabaliņus un cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
    Lieliski der klāt pie zupām.

    Labu apetīti!
    Apsmērē ar to maizītes gabaliņus un cep karstā cepeškrāsnī 1...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas