Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pikantās maizītes ar šķiņķi un sieru

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
140 min
1. Miltus ieber bļodā, vidū iespied bedrīti. Iedrupina tajā raugu. Samaisiet kopā ar pienu un miltiem. Pārsedz un 15 minūtes atstāj siltā vietā rūgt.
2. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un liek uz miltiem. Pievieno sāli, 1 olu un atlikušo pienu. Ar rokas mikseri mīklas jaucēju samīca valkanu mīklu (var mīcīt ar rokām, bet tad ies mazliet ilgāk).
3. Izveido no mīklas bumbu, pārsedz un ļauj vēl 45 minūtes siltā vietā rūgt, līdz mīklas tilpums palielinājies 2 reizes.
4. Šķiņķi sagriež nelielos kubiņos.
5. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un izveltnē uz tās apmēram 60x20 cm lielu mīklas taisnstūri.
6. Uzkaisa uz tā šķiņķa kubiņus un sieru, apmēram 1 cm platu malu atstāj brīvu. No garākās malas saritina, pēc tam sagriež 8 vienādos gabalos.
7. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Liek uz tās citu pie citas maizes gabaliņus. Pārsedz un ļauj vēl 30 minūtes rūgt.
8. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsēj līdz 200 grādiem.
9. Otru olu sakuļ kopā ar 1 ēd. k. ūdens.
10. Apsmērē ar to maizītes gabaliņus un cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Lieliski der klāt pie zupām.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu