Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cūkgaļa dārzeņu - šampinjonu un krējuma mērcē

Cūkgaļa dārzeņu - šampinjonu un krējuma mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas šniceles
  • 1 sarkanā paprika
  • 200 g šampinjonu
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1 sīpols
  • 150 g saldētu zaļo zirnīšu
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • 100 ml gaļas buljona
  • 100 g Creme fraiche vai krējuma
  • 3 ēd. k. saulespuķu eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Gaļu nosusina un vispirms sagriež šķēlēs, pēc tam strēmelītēs.
  2. Papriku notīra, nomazgā un arī sagriež strēmelītēs.
  3. Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Tūlīt apslaka ar citronu sulu, lai tās par daudz nemainītu krāsu.
  4. Sīpolus nomizo un smalki sakapā.
  5. Pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas. Liek klāt gaļas strēmelītes un maisot uz lielas uguns cep, līdz to krāsa kļuvusi vienmērīgi gaiša un mīksta. Pēc tam gaļu no pannas noņem.
  6. Ielej pannā atlikušo eļļu un sakarsē. Krietni apcep tajā sēnes. Pēc tam pievieno sīplous, papriku un zirnīšus, pieber sāli un piparus un maisot cep 2 minūtes.
  7. No jauna liek klāt apcepto gaļas strēmelītes. Pielej buljonu, pieliek krējumu vai creme fraiche, vēlreiz nogaršo un karsē tik ilgi, līdz gaļa no jauna ir karsta un gatavs.

    Labu apetīti!
    No jauna liek klāt apcepto gaļas strēmelītes. Pielej buljonu...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ābolu ķīselis

Ābolu ķīselis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas