Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa dārzeņu - šampinjonu un krējuma mērcē

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Gaļu nosusina un vispirms sagriež šķēlēs, pēc tam strēmelītēs.
2. Papriku notīra, nomazgā un arī sagriež strēmelītēs.
3. Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Tūlīt apslaka ar citronu sulu, lai tās par daudz nemainītu krāsu.
4. Sīpolus nomizo un smalki sakapā.
5. Pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas. Liek klāt gaļas strēmelītes un maisot uz lielas uguns cep, līdz to krāsa kļuvusi vienmērīgi gaiša un mīksta. Pēc tam gaļu no pannas noņem.
6. Ielej pannā atlikušo eļļu un sakarsē. Krietni apcep tajā sēnes. Pēc tam pievieno sīplous, papriku un zirnīšus, pieber sāli un piparus un maisot cep 2 minūtes.
7. No jauna liek klāt apcepto gaļas strēmelītes. Pielej buljonu, pieliek krējumu vai creme fraiche, vēlreiz nogaršo un karsē tik ilgi, līdz gaļa no jauna ir karsta un gatavs.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu