Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Krējumā un garšaugos sacepti kartupeļi

Krējumā un garšaugos sacepti kartupeļi

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.8 kg kartupeļu, kas vārot neizjūk
  • 500 g tomātu
  • 150 g rīvēta parmezāna siera
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 tējk. Provansas garšaugu
  • 400 g saldā krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Kartupeļus nomazgt, nomizo, sagriež plānās šķēlēs vai saēvelē uz dārzeņu ēveles.
  2. Tomātus nomazgā un sagriež kubiņos.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  4. Lielu karstumizturīgu veidni ietauko ar sviestu. Veidnē liek pusi no sagrieztajiem kartupeļiem.
  5. Šķēlēm pa virsu liek pusi tomātu kubiņu un uzkaisa pusi no siera. Uzkaisa sāli, piparus un pusi no garšaugiem.
  6. Pēc tam virsū uzliek atlikušos kartupeļus un uz tiem atlikušos tomātu gabaliņus un pārkaisa ar atlikušo sieru. Uzkaisa sāli, piparus un atlikušos garšaugus.
  7. Visbeidzot sacepumu pārlej ar saldo krējumu.
  8. Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes 180 grādu temperatūrā līdz kartupeļi ir mīksti.
    Sacepumu tūlīt pasniedz galdā.
    Klāt pasniedz krāsainus lapu salātus vai tomātu salātus.

    Labu apetīti!
    Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes 1...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gulaša zupa ungāru gaumē

Gulaša zupa ungāru gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas