Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krējumā un garšaugos sacepti kartupeļi

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. Kartupeļus nomazgt, nomizo, sagriež plānās šķēlēs vai saēvelē uz dārzeņu ēveles.
2. Tomātus nomazgā un sagriež kubiņos.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
4. Lielu karstumizturīgu veidni ietauko ar sviestu. Veidnē liek pusi no sagrieztajiem kartupeļiem.
5. Šķēlēm pa virsu liek pusi tomātu kubiņu un uzkaisa pusi no siera. Uzkaisa sāli, piparus un pusi no garšaugiem.
6. Pēc tam virsū uzliek atlikušos kartupeļus un uz tiem atlikušos tomātu gabaliņus un pārkaisa ar atlikušo sieru. Uzkaisa sāli, piparus un atlikušos garšaugus.
7. Visbeidzot sacepumu pārlej ar saldo krējumu.
8. Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes 180 grādu temperatūrā līdz kartupeļi ir mīksti.
Sacepumu tūlīt pasniedz galdā.
Klāt pasniedz krāsainus lapu salātus vai tomātu salātus.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu