Kartupeļu pudiņš

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Kartupeļus nomazgā, liek katlā ar ūdeni, lai kartupeļi būtu tik tikko pārklāti. Katlam uzliek vāku un vāra 30 minūtes.
2. Pa to laiku nomizo sīoplu un smalki sakapā. Apcep 1/2 sakarsēta sviesta.
3. Nomazgā lociņus un sagriež.
4. Kartupeļus nomizo un izspiež caur kartupeļu spiedi vai sastampā.
5. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus kopā ar svaigo sieru, pusi no zaļajiem lociņiem un apceptajiem sīpoliem iemaisa kartupeļu masā.
6. Garšai pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri un muskatriekstu. Garšai jābūt diezgan spēcīgai.
7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem temperatūras.
8. Ar atlikušo sviestu ietauko apmēram 1,5 litru 4 lielas ietilpības suflē veidnes.
9. Olu baltumus sakuļ ļoti stingrās putās, iecilā kartupeļu masā un visu ieliek veidnēs.
10. Kartupeļu pudiņu cepi 45 minūtes sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
Pirms pasniegšanas mazliet pārkaisa ar paprikas pulveri un atlikušajiem zaļajiem lociņiem.
P.S. Kartupeļu masai var piejaukt klāt vistas gaļas, šķiņķi vai dārzeņu kubiņus. Tā jūs iegūsiet pavisam citu pamatēdienu.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu