Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kokosa kūciņas

Kokosa kūciņas

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 400 g pilngraudu kviešu miltu
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 70 g cukura
  • Virskārtai:
  • 4 olas
  • 200 g Creme Fraiche
  • 70 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 75 g saldā krējuma
  • 200 g kokosa skaidiņu
  • 1/2 rīvētas citrona miziņas
  • 100 g šokolādes glazūras
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Miltus, mazos gabaliņos saplucinātu sviestu, olu, sāli un cukuru samīca, lai izveidotos gluda mīkla. No mīklas izveido bumbu un apmēram uz 30 minūtēm novieto to vēsā vietā.
  2. Kūciņu virskārtai ņem olas un atdala dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus ar Creme Fraiche, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ viendabīgā masā.
  3. Atsevišķi sakuļ stingrās putās olu baltumus un saldo krējumu. Iecilā pie olu dzeltenumiem, pievieno kokosa skaidiņas un citrona miziņu.
  4. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  5. Mīklu plāna kārtā izrullē uz plāts. Visapkārt izveido nelielu apmali.
  6. Virskārtas masu pārliek pāri pamatmīklai.
  7. Kūku cep karstā cepeškrāsnī 25-30 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz tā kļuvusi skaista brūna. Pēc tam ļauj , lai tā uz plāts atdzist.
    Kad kūka atdzisusi, rotā ar šokolādes glazūru un sagriež gabaliņos.

    Lai labi garšo!
    Kūku cep karstā cepeškrāsnī 25-30 minūtes 180 grādu temperat...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas