Kokosa kūciņas

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Miltus, mazos gabaliņos saplucinātu sviestu, olu, sāli un cukuru samīca, lai izveidotos gluda mīkla. No mīklas izveido bumbu un apmēram uz 30 minūtēm novieto to vēsā vietā.
2. Kūciņu virskārtai ņem olas un atdala dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus ar Creme Fraiche, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ viendabīgā masā.
3. Atsevišķi sakuļ stingrās putās olu baltumus un saldo krējumu. Iecilā pie olu dzeltenumiem, pievieno kokosa skaidiņas un citrona miziņu.
4. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
5. Mīklu plāna kārtā izrullē uz plāts. Visapkārt izveido nelielu apmali.
6. Virskārtas masu pārliek pāri pamatmīklai.
7. Kūku cep karstā cepeškrāsnī 25-30 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz tā kļuvusi skaista brūna. Pēc tam ļauj , lai tā uz plāts atdzist.
Kad kūka atdzisusi, rotā ar šokolādes glazūru un sagriež gabaliņos.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu