Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista tomātos un garšaugos

2017. gada 11. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Vistas filejas nomazgā, nosusina un no abām pusēm mazliet apkaisa ar sāli un pipariem, kā arī ar rīvēto citrona miziņu.
2. Sīpolus un ķiplokus sīki sakapā.
3. Tomātus pārlej ar vārošu ūdeni, mazliet patur tajā, pēc tam noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņas. Pēc tam sagriež nelielos gabaliņos, izņem visas kātiņu vietas.
4. Garšaugu lapiņas noplūc un sīki sakapā.
5. Sautēšanas katlā sakarsē pusi no paredzētā eļļas daudzuma. Krietni tajā no abām pusēm apcep vistas filejas, pēc tam tās no katla izņem.
6. Ielej katlā atlikušo eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie paliek caurspīdīgi. Pieliek tomātus, pielej buljonu. Pievieno ēdamkaroti garšaugu. Pieliek sāli un piparus un ieliek vistas filejas .
7. Uzliek katlam vāku un visu uz mazas vai vidējas lielas uguns sautē apmēram 25 minūtes. Ja nepieciešams, apmaisa.
Pirms pasniegšanas galdā, ēdienu pārkaisa ar atlikušajiem garšaugiem.
Labi der kopā ar rīsiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu