Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vista tomātos un garšaugos

Vista tomātos un garšaugos

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 700 g vistas fileju
  • 600 g tomātu
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1/8 l sausā baltvīna(var aizstāt ar vistas buljona)
  • 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
  • 1 saišķītis bazilika
  • 1 saišķītis petersīļu
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Vistas filejas nomazgā, nosusina un no abām pusēm mazliet apkaisa ar sāli un pipariem, kā arī ar rīvēto citrona miziņu.
  2. Sīpolus un ķiplokus sīki sakapā.
  3. Tomātus pārlej ar vārošu ūdeni, mazliet patur tajā, pēc tam noskalo aukstā ūdenī un novelk miziņas. Pēc tam sagriež nelielos gabaliņos, izņem visas kātiņu vietas.
  4. Garšaugu lapiņas noplūc un sīki sakapā.
  5. Sautēšanas katlā sakarsē pusi no paredzētā eļļas daudzuma. Krietni tajā no abām pusēm apcep vistas filejas, pēc tam tās no katla izņem.
  6. Ielej katlā atlikušo eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie paliek caurspīdīgi. Pieliek tomātus, pielej buljonu. Pievieno ēdamkaroti garšaugu. Pieliek sāli un piparus un ieliek vistas filejas .
  7. Uzliek katlam vāku un visu uz mazas vai vidējas lielas uguns sautē apmēram 25 minūtes. Ja nepieciešams, apmaisa.
    Pirms pasniegšanas galdā, ēdienu pārkaisa ar atlikušajiem garšaugiem.
    Labi der kopā ar rīsiem.

    Labu apetīti!
    Uzliek katlam vāku un visu uz mazas vai vidējas lielas uguns...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA