Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikanta cūkgaļas karbonāde

2017. gada 11. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
155 min
1. Ingveru nomazgā un sagriež mazos gabaliņos, izspiež caur spiedi.
2. Ķiploku nomizo un izspiež.
3. Čilī piparu pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Pāksts pusītes nomazgā un smalki sakapā.
4. Sajauc kopā ingveru, ķiplokus, čili, tomātu pastu, sinepes, sojas mērci un etiķi.
5. Karbonādes nosusina, no abām pusēm apsmērē ar sagatavoto garšvielu pastu, saliek citu uz citas, pārsedz un apmēram 2 stundas marinē ledusskapī.
6. Karbonādes izņem no ledusskapja un ar nazi no tām noņem garšvielu pastu.
7. Lielā pannā sakarsē eļļu. Uz vidēji lielas uguns cep tajā karbonādes no katras puses 6-8 minūtes. Tās ir gatavas, ja, iedurot gaļā, no tās iztek tikai dzidra sula.
8. Mērces pagatavošana: Piecepumu pannā šķīdina ar 1/8 litra nesaldinātas ābolu sulas. Piejauc klāt no karbonādēm noņemto garšvielu pastu un visu kopā uzvāra.
9. Gaļai klāt pasniedz rīsus un pikanto mērci un pārkaisa ar lociņiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu