Pikanta cūkgaļas karbonāde

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 cūkgaļas karbonādes šķēles
  • 2 cm svaigas ingvera saknes
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sarkanais čili pipars
  • 3 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 ēd. k. maigo Dižonas sinepju
  • 5 ēd. k. sojas mērces
  • 3 ēd. k. aveņu vai baltvīna etiķa
  • 3 ēd. k. eļļas

Pagatavošana

155 min.
  1. Ingveru nomazgā un sagriež mazos gabaliņos, izspiež caur spiedi.
  2. Ķiploku nomizo un izspiež.
  3. Čilī piparu pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Pāksts pusītes nomazgā un smalki sakapā.
  4. Sajauc kopā ingveru, ķiplokus, čili, tomātu pastu, sinepes, sojas mērci un etiķi.
  5. Karbonādes nosusina, no abām pusēm apsmērē ar sagatavoto garšvielu pastu, saliek citu uz citas, pārsedz un apmēram 2 stundas marinē ledusskapī.
  6. Karbonādes izņem no ledusskapja un ar nazi no tām noņem garšvielu pastu.
  7. Lielā pannā sakarsē eļļu. Uz vidēji lielas uguns cep tajā karbonādes no katras puses 6-8 minūtes. Tās ir gatavas, ja, iedurot gaļā, no tās iztek tikai dzidra sula.
  8. Mērces pagatavošana: Piecepumu pannā šķīdina ar 1/8 litra nesaldinātas ābolu sulas. Piejauc klāt no karbonādēm noņemto garšvielu pastu un visu kopā uzvāra.
  9. Gaļai klāt pasniedz rīsus un pikanto mērci un pārkaisa ar lociņiem.

    Labu apetīti!
    Gaļai klāt pasniedz rīsus un pikanto mērci un pārkaisa ar lo...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi