Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tomāti ar maltās gaļas pildījumu

2017. gada 8. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Tomātus nomazgā un izgriež kātiņu pamatni. Izdobj tomātu vidu ar mazo karotīti, izņemto tomātu mīkstumu kopā ar nogrieztajām, lietojamajām kātiņu pamatnes daļām sagriež sīkos gabaliņos.
2. Nomzgā jaunos sīpolus, notīra un sagriež plānos gredzenos.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
4. Pannā sakarsē eļļu, pievieno malto gaļu un cep to eļļā uz straujas uguns tik ilgi, kamēr tā kļūst drupana.
5. Pievieno pavasara sīpolus un pusi no sagrieztajiem tomātu gabaliņiem, turpina cepšanu vēl 5 minūtes. Samazina uguni un karsē, līdz tomātu sula ir nedaudz novārījusies. Ļauj mazliet atdzist.
6. Garšaugus nomazgā, nosusina un smalki sagriež. Pievienotos maltai gaļai kopā ar sinepēm, rīvmaizi un olu. Visu sajauc. Pievienovkrietni daudz sāls un piparu.
7. Tomātus saliek karstumizturīgā formā un pilda ar maisījumu. Atlikušos tomātu gabaliņus sajauc ar skābo krējumu, pievieno garšvielas un arī liek uz tomātiem.
8. Katram tomātam virsū uzliek sviestu un apmēram 25 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādos.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu