Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļu un spinātu sacepums

Kartupeļu un spinātu sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 800 g kartupeļu
  • 300 g saldētu spinātu
  • 300 g jauktas maltās gaļas (vai jēra)
  • 1 liels sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 1 zariņš svaiga rozmarīna
  • 1 zariņš svaiga timiāna
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 2-3 ēd. k. tomātu pastas
  • 100 ml sarkanvīna
  • 100 g Feta siera
  • 300 ml gaļas buljona
  • 3 ēd. k. rīvēta Ementāles siera
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Spinātus atlaidina un labi nospiež.
  2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā.
  3. Rozmarīnu un timiānu nomazgā, skujiņas smalki sakapā, lapiņas noplūc.
  4. Sakarsē 1 ēd.k. eļļas, pusi no sīpoliem un ķiplokiem sautē tajā caurspīdīgus.
  5. Pievieno malto gaļu un maisot apcep, līdz tā apbrūnē.
  6. Pievieno rozmarīnu, timiānu, tomātu pastu un 100 ml buljona. Pēc tam pieliek sāli un piparus un noliek malā.
  7. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
  8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  9. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas, sautē tajā atlikušos sīpolus un ķiplokus. Nospiež vēlreiz spinātus, liek pannā un visu kopā sautē. Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  10. Ietauko karstumizturīgu veidni ar atlikušo eļļu. Veidnē kārtām liek kartupeļus, malto gaļu un spinātus, pāri sadrupina Mozarella sieru.
    Kā pēdējos liek kartupeļus.
  11. Sacepumu pārlej ar 300 ml gaļas buljonu, pārkaisa ar rīvēto sieru un apmēram 1 stundu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā zeltaini brūnu.

    Labu apetīti!
    Sacepumu pārlej ar 300 ml gaļas buljonu, pārkaisa ar rīvēto...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas