Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu un spinātu sacepums

2017. gada 8. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
90 min
1. Spinātus atlaidina un labi nospiež.
2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā.
3. Rozmarīnu un timiānu nomazgā, skujiņas smalki sakapā, lapiņas noplūc.
4. Sakarsē 1 ēd.k. eļļas, pusi no sīpoliem un ķiplokiem sautē tajā caurspīdīgus.
5. Pievieno malto gaļu un maisot apcep, līdz tā apbrūnē.
6. Pievieno rozmarīnu, timiānu, tomātu pastu un 100 ml buljona. Pēc tam pieliek sāli un piparus un noliek malā.
7. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
9. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas, sautē tajā atlikušos sīpolus un ķiplokus. Nospiež vēlreiz spinātus, liek pannā un visu kopā sautē. Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
10. Ietauko karstumizturīgu veidni ar atlikušo eļļu. Veidnē kārtām liek kartupeļus, malto gaļu un spinātus, pāri sadrupina Mozarella sieru.
Kā pēdējos liek kartupeļus.
11. Sacepumu pārlej ar 300 ml gaļas buljonu, pārkaisa ar rīvēto sieru un apmēram 1 stundu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā zeltaini brūnu.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu