Maizītes ar garšaugiem un ķiplokiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 400 g miltu
  • 1/2 paciņa rauga
  • 1 šķipsna/s cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 6 ēd. k. eļļas
  • Pildījumam:
  • 2 lieli sīpoli
  • 50 g kūpināta speķa šķēles
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 saišķītis bazilika
  • 3 zariņi timiāna
  • 1 tējk. saldā paprikas pulvera
  • Sāls
  • Pipari
  • Vēl nepieciešams:
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēd. k. saldā krējuma
  • Milti - darba virsmas apkaisīšanai

Pagatavošana

80 min.
  1. Bļodā iesijā miltus, tiem vidū iespiež bedrīti. Iedrupina tajā raugu, pārkaisa ar cukuru, piele pienu. Visu samaisa, pārsedz un siltā vietā ļauj 10 minūtes rūgt.
  2. Pievieno sāli, eļļu un 150 ml silta ūdens. Ar mīklas jaucēju samīca, līdz izveidojas valkana mīkla. Ļauj rūgt 30 minūtes.
  3. Sīpolus smalki sakapā. Speķi sagriež mazos kubiciņos.
  4. Sīpolus un speķi cep karstā eļļā. Piespiež klāt ķiploku. Garšaugiem noplūc lapiņas, smalki sakapā, visu kopā brīdi pasautē. Garšai pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri.
    Noņem no pavarda un atdzesē.
  5. Mīklu vēlreiz izmīca, un, uz miltiem apkaisītas virsmas, izveltnē apmēram 40x50 cm liela taisnstūra formā.
  6. Ar pildījumu apsmērēto mīklas loksni sāk ritināt no garākās malas. Sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs.
  7. Liek uz plāts kura ir izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē ar olas dzeltenumu, kas sajaukts ar krējumu.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Maizītes cep 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.

    Labu apetīti!
    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Maizītes cep 20 minūte...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize