Vieglā zemeņu torte

5 1

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklai:
  • 250 g miltu
  • 2 ēd. k. cukura
  • Sāls
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1/8 l neitrālās augu eļļas
  • 3 tējk. vājpiena jogurta
  • Pildījumam:
  • 750 g zemeņu
  • 2 ēd. k. cukura
  • 3 plāksnītes gaišā želatīna
  • 1/2 citrona
  • 1 ēd. k. pūdercukura

Pagatavošana

105 min.
  1. Sajauc miltus, cukuru, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru. Vienmērīgi iemaisa eļļu un jogurtu.
  2. Mīklu ārti samīca un izveido mīkstu mīklas bumbu. Ietin plēvē un atdzesē 30 minūtes ledusskapī.
  3. Cepeškrāsnī jau iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  4. Mīklu izrullē plānā kārtiņā un ar to izklāj tortes cepamo formu (28 cm diametrā). Pamatni sadursta ar dakšinu. No atlikušās mīklas izveido apmali.
  5. Cep cepeškrāsnī 25 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz tā ir zeltaina. Ļauj, lai atdziest.
  6. Zemenes nomazgā un kārtīgi nosusina. Pusi ogu kopā ar cukuru saberž biezenī.
  7. Želatīnu 5 minūtes mērcē aukstā ūdenī, nospiež un, karsējot katliņā kopā ar sulu no 1/2 citrona, izšķīdina.
  8. Zemeņu biezeni pa ēdamkarotei iemaisa šķidrajā želatīnā, katliņu noņem no plīts, apmaisa un ļauj atdzist, līdz maisījums kļūst remdens.
    Maisījumu iepilda izceptajā tortes pamatnē, kārto pa virsu atlikušās zemenes un strēmelītēs sagrieztas citrona miziņas
    un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Zemeņu biezeni pa ēdamkarotei iemaisa šķidrajā želatīnā, kat...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize