Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Pildīti persiki ar bezē cepurītēm

Pildīti persiki ar bezē cepurītēm

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 pilnībā nogatavojušies stingri persiki
  • 100 g melleņu
  • 1 tējk. sarkanā portvīna (var aizstāt ar upeņu sulu)
  • 2 tējk. citronu sulas
  • 2 olu baltumi
  • 50 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • Pūdercukurs - pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Applaucē persikus ar verdošu ūdeni, mazliet tajā patur, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un novelkk miziņu. Augļus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
  2. Persiku pusītes ar griezuma vietu uz augšu citu citai līdzās saliek karstumizturīgā veidnē.
  3. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 225 grādiem temperatūras.
  4. Nomzagā mellenes un nosusina. Ogas samaisa ar citronu sulu.
  5. Ogas liek persiku pusīšu iedobēs.
  6. Ar mikseri ļoti stingrās putās saputo olu baltumus. Putošanas laikā lēnam pa daļām pieber cukuru un vaniļas cukuru.
  7. Saputotos olu baltumus iepilda konditorejas maisiņā un uz persiku pusītēm uzspiež pa piciņam. Visbeidzot uzkaisa pūdercukuru.
  8. Persiku pusītes apmēram 10 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, līdz bezē cepurītes ir viegli apbrūnējušas.
    Uz katra šķīvja liek pa 2 persiku pusītēm, uzlej nedaudz no sulas, kas ir palikusi veidnē. Rotā ar ogām.

    Lai labi garšo!
    Persiku pusītes apmēram 10 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 20...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas