Sākums > Receptes > Deserti

Pildīti persiki ar bezē cepurītēm

2017. gada 7. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Applaucē persikus ar verdošu ūdeni, mazliet tajā patur, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un novelkk miziņu. Augļus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
2. Persiku pusītes ar griezuma vietu uz augšu citu citai līdzās saliek karstumizturīgā veidnē.
3. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 225 grādiem temperatūras.
4. Nomzagā mellenes un nosusina. Ogas samaisa ar citronu sulu.
5. Ogas liek persiku pusīšu iedobēs.
6. Ar mikseri ļoti stingrās putās saputo olu baltumus. Putošanas laikā lēnam pa daļām pieber cukuru un vaniļas cukuru.
7. Saputotos olu baltumus iepilda konditorejas maisiņā un uz persiku pusītēm uzspiež pa piciņam. Visbeidzot uzkaisa pūdercukuru.
8. Persiku pusītes apmēram 10 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, līdz bezē cepurītes ir viegli apbrūnējušas.
Uz katra šķīvja liek pa 2 persiku pusītēm, uzlej nedaudz no sulas, kas ir palikusi veidnē. Rotā ar ogām.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu