Apgrieztā ķiršu kūka

2017. gada 7. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Veidnei ar diametru 28 cm
Pagatavošana
80 min
1. Ķirsus nomazgā un izņem tiem kauliņus.
2. Kūkas veidni ieziež ar sviestu.
3. Uzkaisa uz tās brūno cukuru un mandeļu skaidiņas, pēc tam izlieciet ķiršus.
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
5. Mīklas pagatavošanai ar rokas miksera putojamo slotiņu sakuļ sviestu, cukuru, citronu miziņu, kanēli un krustnagliņu pulveri biezā, krēmam līdzīgā masā.
6. Citu pēc citas, pa vienai, piemaisa klāt olas.
7. Sajauc ar miltus ar cepamo pulveri. Pievieno pa daļām, pārmaiņus ar pienu.
8. Mīklu liek uz ķiršiem un izlīdzina pēc iespējas vienmērīgāk.
9. Ķiršu kūku cep karsta cepeškrāsnī 50 minūtes 160 grādu temperatūrā.
To, vai kūka gatava, pārbauda ar kociņu. Ja mīkla pie tā nepielīp, kūka ir gatava.
10. Kūku izņem no cepeškrāsns un 10 minūtes ļauj tai mierīgi pastāvēt veidnē. Pēc tam atdalano veidnes malām, izgāž uz liela šķīvja un pilnībā atdzesē.
P.S. Šādi neiet zudumā nekas no sulas: uzliek uz kūkas veidnes šķīvi, kurā kūku pasniegs. Abus cieši satur kopā un kopā apgriež otrādi. Pēc tam noņem veidni.
Kūku var parkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem vai pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu