Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Banānu kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 300 g brūnā cukura
  • 250 g sviesta
  • 6-8 nelieli banāni
  • 2 lieli pārgatavojušies banāni
  • 12 ēd. k. kļavu sīrupa vai medus
  • 4 ēd. k. skābā krējuma (20%)
  • 2 glāze/s pankūku miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 2 paciņas vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Mīkstu sviestu saputo ar brūno cukuru, līdz veidojās gaisīga masa.
  2. Pievieno olas un visu saputo.
  3. Pieliek krējumu un vēlreiz saputo.
  4. Pārgatavojušos banānus nomizo un sablenderē viendabīgā masā.
  5. Banānu masu pievieno sviesta - olu masai, pieber kanēli un vaniļas cukuru, saputo (ar nelielu ātrumu).
  6. Pieber izsijātus pankūku miltus un iejauc šķidru mīklu.
  7. Kvadrāta formā ieklāj cepamo papīru un ieziež ar sviestu, ielej 2 ēdk. kļavu sīrupa.
  8. Banānus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un liek formas dibenā ar griezuma vietu uz leju. Uz banāniem lej sagatavoto mīklu.
  9. Formu liek cepeškrāsnī un cep 160 grādu temperatūrā 40-50 minūtes. Vēl karsto kūku piesūcina ar atlikušo sīrupu.
    Rotā pēc gaumes.

    Lai labi garšo!
    Formu liek cepeškrāsnī un cep 160 grādu temperatūrā 40-50 mi...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas