Banānu kūka

2017. gada 7. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Mīkstu sviestu saputo ar brūno cukuru, līdz veidojās gaisīga masa.
2. Pievieno olas un visu saputo.
3. Pieliek krējumu un vēlreiz saputo.
4. Pārgatavojušos banānus nomizo un sablenderē viendabīgā masā.
5. Banānu masu pievieno sviesta - olu masai, pieber kanēli un vaniļas cukuru, saputo (ar nelielu ātrumu).
6. Pieber izsijātus pankūku miltus un iejauc šķidru mīklu.
7. Kvadrāta formā ieklāj cepamo papīru un ieziež ar sviestu, ielej 2 ēdk. kļavu sīrupa.
8. Banānus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un liek formas dibenā ar griezuma vietu uz leju. Uz banāniem lej sagatavoto mīklu.
9. Formu liek cepeškrāsnī un cep 160 grādu temperatūrā 40-50 minūtes. Vēl karsto kūku piesūcina ar atlikušo sīrupu.
Rotā pēc gaumes.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu