-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Banānu kūka
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 olas
-
300 g brūnā cukura
-
250 g sviesta
-
6-8 nelieli banāni
-
2 lieli pārgatavojušies banāni
-
12 ēd. k. kļavu sīrupa vai medus
-
4 ēd. k. skābā krējuma (20%)
-
2 glāze/s pankūku miltu
-
1 tējk. sodas
-
1 tējk. kanēļa
-
2 paciņas vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
70 min.
-
Mīkstu sviestu saputo ar brūno cukuru, līdz veidojās gaisīga masa.
-
Pievieno olas un visu saputo.
-
Pieliek krējumu un vēlreiz saputo.
-
Pārgatavojušos banānus nomizo un sablenderē viendabīgā masā.
-
Banānu masu pievieno sviesta - olu masai, pieber kanēli un vaniļas cukuru, saputo (ar nelielu ātrumu).
-
Pieber izsijātus pankūku miltus un iejauc šķidru mīklu.
-
Kvadrāta formā ieklāj cepamo papīru un ieziež ar sviestu, ielej 2 ēdk. kļavu sīrupa.
-
Banānus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un liek formas dibenā ar griezuma vietu uz leju. Uz banāniem lej sagatavoto mīklu.
-
Formu liek cepeškrāsnī un cep 160 grādu temperatūrā 40-50 minūtes. Vēl karsto kūku piesūcina ar atlikušo sīrupu.
Rotā pēc gaumes.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs