Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Žāvētu plūmju kūka

Žāvētu plūmju kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 200 g brūnā cukura
  • 300 g miltu
  • 100 g olīveļļas
  • 150 ml ūdens
  • 100 g žāvētu plūmju (izmērcētu)
  • 1 tējk. kardamona
  • 2 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. muskatrieksta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Sāls šķipsna/s
  • Glazūrai:
  • 1/2 citrona sula
  • 150-200 g pūdercukura
  • Žāvētās plūmes
  • Kokosriekstu skaidiņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Katliņā samaisa cukuru, eļļu, ūdeni, kanēli, muskatriekstu, kardamonu.
  2. Pievieno žāvētas plūmes, kas pirms tam sablenderētas putriņā. Iegūto masu uzkarsē, bet nevāra.
  3. Kad masa padzisusi, tai pievieno miltus, cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.
  4. Masu lej kūkas formā un 180 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes.
  5. Svaigi spiestu citrona sulu samaisa ar pūdercukuru, līdz veidojas bieza, balta, vijīga masa. Ar to pārsmērē kūku un liek ledusskapī, lai glazūra sacietē.
    Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar žāvētām plūmēm un kokosriekstu skaidiņām.

    Lai labi garšo!
    Svaigi spiestu citrona sulu samaisa ar pūdercukuru, līdz vei...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas