Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikantais gulašs

Pikantais gulašs

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa (var izmantot arī liellopu)
  • Skāba vai saldais krējums
  • Milti
  • Citrons
  • Ķiploks
  • Lociņš
  • Dilles
  • Ķimenes
  • Olīveļļa
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Gaļu sagriež gabaliņos. Cep uz kārtīgi sakarsētas pannas (bez taukvielām), gabaliņus kārtīgi apbrūninot.
    !!! Nolej lieko škidrumu, gaļai jācepas, nevis jāsautējās savā sulā.
  2. Sasmalcina ķiplokus un pievieno gaļai. Iemaisa garšvielas un nedaudz eļļas.
  3. Ar cepamo lāpstiņu pārkaisa nedaudz miltus. Pannas saturu cītīgi, vairākkārt apmaisa, lai milti vienmērīgi apklātu gaļu.
  4. Kad milti sabrūnējuši, pievieno ūdeni, pāris ēd. k. krējuma un atkal kārtīgi visu samaisa.
  5. Pieber ķimenes.
  6. Kad panna noņemta no uguns, pievieno svaigi spiestu citrona sulu un ļauj mērcei 3-5 minūtes pastāvēt, lai garšas sadraudzējās. Pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem un dillēm.

    Lai labi garšo!
    Kad panna noņemta no uguns, pievieno svaigi spiestu citrona...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas