Šokolādes krēms ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas

  • 150 g kaltētu (žāvētu) plūmju
  • 100 ml baltā deserta vīna
  • 6 g želatīna
  • 200 g baltās šokolādes
  • 2 ēd. k. kakao
  • 1 ola
  • 2 olu dzeltenumi
  • 20 ml konjaka
  • 600 ml saldā krējuma
  • Rīvēta baltā un brūnā šokolāde
  • Svaigas ogas (zemenes, avenes, mellenes utt.)

Pagatavošana

260 min.
  1. Kaltētas plūmes sasmalcina, pārlej ar vīnu un marinē 20 minūtes.
  2. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
  3. Turot uz karstiem ūdens tvaikiem, uzputo olu un olas dzeltenumus, sajauc ar izkausēto šokolādi, tad pievieno sasmalcinātas plūmes.
  4. Želatīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē, tad pielej krēmam.
  5. Kad masa sāk stingt, tai pievieno saputotu saldo krējumu un visu viegli uzputo.
  6. Saldā ēdiena trauciņus izskalo ar aukstu ūdeni un sapilda šokolādes krēmu. Krēma trauciņus tur ledusskapī apmēram 4 stundas.
    Pirms pasniegšanas krēmu rotā ar rīvēto šokolādi un svaigām ogām.

    Lai labi garšo!
    Saldā ēdiena trauciņus izskalo ar aukstu ūdeni un sapilda šo...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi