Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Šokolādes krēms ar žāvētām plūmēm

Šokolādes krēms ar žāvētām plūmēm

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g kaltētu (žāvētu) plūmju
  • 100 ml baltā deserta vīna
  • 6 g želatīna
  • 200 g baltās šokolādes
  • 2 ēd. k. kakao
  • 1 ola
  • 2 olu dzeltenumi
  • 20 ml konjaka
  • 600 ml saldā krējuma
  • Rīvēta baltā un brūnā šokolāde
  • Svaigas ogas (zemenes, avenes, mellenes utt.)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

260 min.
  1. Kaltētas plūmes sasmalcina, pārlej ar vīnu un marinē 20 minūtes.
  2. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
  3. Turot uz karstiem ūdens tvaikiem, uzputo olu un olas dzeltenumus, sajauc ar izkausēto šokolādi, tad pievieno sasmalcinātas plūmes.
  4. Želatīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē, tad pielej krēmam.
  5. Kad masa sāk stingt, tai pievieno saputotu saldo krējumu un visu viegli uzputo.
  6. Saldā ēdiena trauciņus izskalo ar aukstu ūdeni un sapilda šokolādes krēmu. Krēma trauciņus tur ledusskapī apmēram 4 stundas.
    Pirms pasniegšanas krēmu rotā ar rīvēto šokolādi un svaigām ogām.

    Lai labi garšo!
    Saldā ēdiena trauciņus izskalo ar aukstu ūdeni un sapilda šo...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas