Kroņa kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 dl rīvētu vārītu kartupeļu
  • 150 g mandeļu
  • 75 g sviesta vai margarīna
  • 3 olas
  • 1 /3 dl cukura
  • 1 ēdamk. sasmalcinātas citronmelisas vai piparmētras, vai rīvētas citrona miziņas
  • Mērcei
  • 2 olas
  • 2 ēdamk. cukura
  • 2 dl putukrējuma
  • 1 -2 ēdamk. citronu sulas

Pagatavošana

120 min.
  1. Mandeles ar visu miziņu samaļ, saputo sviestu. Olas ar cukuru saputo, pamazām piemaisa sviestu. Pieliek kartupeļus, mandeles, melisu, samīca viendabīgu mīklu. Lej ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā veidnē, cep 175 C ~ stundu un 15 minūtes. Ja kūka kļūst brūna pirms gatavības, pārklāj ar foliju. Veidnē atdzesē. Garšīgāka, ja diennakti turēta vēsumā. Mērcei saputo dzeltenumus ar cukuru, saputo krējumu, pielej tam citronsulu un samaisa ar dzeltenumiem. Pasniedz atsevišķā bļodiņā vai pārlej kūkai tieši pirms pasniegšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize